Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Posibilitatea de suspendare a școlii fizice până la finalul anului, reglementată prin Ordonanță de Urgență

Publicat

A fost reglementată posibilitatea de suspendare a școlii fizice până pe 31 decembrie 2020. Această măsură va putea fi luată, dacă este necesar, prin ordin al ministrului Educației.

Ordonanța de urgență nr 192 a fost publicată în Monitorul Oficial, iar potrivit documentului urgența este motivată prin faptul că neluarea deciziei “poate genera disfuncționalități majore cu efecte negative asupra bunei desfășurări a activităților din sistemul național de învățământ, dar și asupra elevilor”.

“În perioada noiembrie 2020-31 decembrie 2020, prin excepție de la prevederile alin. (1), prin ordin al ministrului educației și cercetării, în baza hotărârii Comitetului Național pentru Situații de Urgență și analizei situației epidemiologice la nivel național, se pot dispune suspendarea activităților care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și continuarea activităților didactice în sistem on-line”, se arată în actul normativ.

Deocamdată, varianta este de suspendare a cursurilor pentru 30 de zile, adică în perioada 9 noiembrie – 7 decembrie (prima zi după alegerile parlamentare).

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate