Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Poşta Română Alba: 75 de angajaţi vor fi disponibilizaţi. Vor putea opta pentru 20 de posturi vacante, după reorganizare

Publicat

După comunicarea rezultatelor la testările profesionale, 12 angajaţi ai Poştei Române din Alba nu au obţinut punctaj de promovare, astfel că vor primi decizii de încetare a contractului de muncă. Alte 63 de persoane au formulat cereri voluntare de plecare din sistem, prin urmare numărul celor care vor fi disponibilizaţi şi vor primi salarii compensatorii ajunge la 75. Aceştia pot opta pentru ocuparea a 20 de posturi vacante, de factori poştali sau la ghişeu, în urma reorganizării activităţii.

La nivel naţional, până miercuri dimineaţa, au fost emise 1.250 de decizii de încetare a contractului individual de muncă, cu acordarea preavizului legal de 20 de zile lucrătoare.

Directorul Poştei Române Alba, Ioan Florea, a declarat pentru Alba24.ro că din cele 131 de persoane care au susţinut testările profesionale săptămâna trecută, 12 angajaţi nu au obţinut punctaj de promovare.  Împreună cu ceilalţi 63 de salariaţi care au depus cereri pentru plecarea din sistem, aceştia au acces la 20 de posturi vacante, după ce au fost stabilite la nivelul unităţii sectoarele cu personal insuficient pentru desfăşurarea activităţii. Dintre acestea sunt disponibile atât posturi de factor poştal cât şi cele pentru munca la ghişeu.

Până la sfârşitul acestei săptămâni, angajaţii în cauză vor primi deciziile de disponibilizare şi ofertele pentru noile posturi. În funcţie de numărul de persoane interesate să opteze pentru noile locuri de muncă în cadrul Poştei Române Alba, se va organiza sau nu concurs.

Potrivit directorului Poştei Române Alba, testările profesionale pentru angajaţii companiei din Alba s-au desfăşurat normal, fără incidente şi că au existat cazuri în care concursul a vizat stabilirea persoanei care va munci în continuare doar cu jumătate de normă. Poşta Alba avea, înainte de începerea procedurii de reorganizare, 585 de angajaţi.

Angajaţii care pleacă din sistem vor primi până la 30 salarii compensatorii, în funcţie de vechime. Conform legii aplicate până în prezent, persoanele disponibilizate primesc indemnizaţie de şomaj, venit lunar de completare şi plăţi compensatorii acordate în conformitate cu prevederile contractelor de muncă aplicabile la nivelul fiecărei societăţi.

Pentru cele 4 luni rămase din acest an, fiecare angajat dat afară de la Poşta Română va primi suma de 2.027 lei, ceea ce înseamnă 506 lei lunar.

Guvernul a aprobat, în august, alocarea sumei de 7.405.000 lei din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe anul 2013 pentru plata venitului lunar de completare pentru persoanele disponibilizate de la Compania Naţională Poşta Română SA, în baza planului de disponibilizare aprobat potrivit legii.

Potrivit unui comunicat al Poştei Române, la nivel naţional, un număr de 2.392 de angajaţi ai companiei au optat individual, în scris, pentru disponibilizarea colectivă. În perioada 28-31 august a avut loc testarea profesională a angajaţilor, având ca obiectiv selectarea personalului care va fi disponibilizat, pe baza cunoştinţelor specifice posturilor ocupate.

Marţi, Poşta Română a anunţat că a “încheiat selecţia personalului aferent procesului de restructurare. Peste 65% dintre angajaţii ce vor părăsi compania au optat individual pentru înscrierea în procesul de disponibilizarea colectivă.

Procesul de restructurare a Poştei Române are ca obiectiv pe termen scurt restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale şi numărul de angajaţi ai companiei, asigurând astfel premisele creşterii competitivităţii Poştei Române pe piaţa serviciilor poştale, piaţă liberalizată începând cu luna ianuarie 2013.

În cadrul procesului de restructurare a companiei vor fi disponibilizaţi 3.650 de angajaţi, pe baza procedurii şi a setului de criterii stabilite de conducerea companiei, de comun acord cu Sindicatul Lucrătorilor Poştali din România.”

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax