Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poșta Română nu mai vinde plicuri. Compania nu are nici acum case de marcat

Publicat

postaPersoanele care doresc să trimită o scrisoare prin serviciile Poștei Române, vor trebui să vină cu plicul de acasă, deoarece niciun oficiu poștal nu mai vinde plicuri. Poșta nu are nici acum case de marcat, deși legea prevede acest lucru pentru toți comercianții, de aproape șase luni. 

În luna martie, când s-a modificat legislația privind casele de marcat, a început „criza plicurilor”. Oficialii Poștei Române precizau atunci că terminalele vor trece printr-un update tehnic care va dura cel mult două săptămâni.

Astfel, compania de stat mai vinde acum doar diverse servicii de curierat și timbre. Iar atunci când cumpărați un timbru de un leu și aveți nevoie de o dovadă, eventual pentru decont, veți primi de la Poștă o factură de un metru.

Ministerul Comunicațiilor încearcă de mult timp să rezolve problemele de la Poșta Română, însă fără succes. Soluția aleasă, privatizarea, a eșuat lamentabil. În 2013, când a avut loc prima încercare, nici măcar un investitor nu a cumpărat caietul de sarcini. Cu toate acestea, ministrul Sorin Grindeanu se arată optimist, precizând că se va încerca ieșirea pe bursă, sau o altă strategie, însă e nevoie de investiții pentru a moderniza serviciile la Poșta Română.

Compania are acum în jur de 24.000 de angajați. La finalul lui 2013, avea şi datorii de 778 milioane de lei, dar ulterior, ar fi trecut pe profit, potrivit autorităţilor. Ministrul Comunicaţiilor a anunţat că discuţiile cu un potenţial investitor interesat de Poşta Română ar urma să fie finalizate până la finalul lunii.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax