Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Poștașii vor aduce pensiile la domiciliul beneficiarilor în intervalul 1-15 al fiecărei luni, începând din ianuarie

Publicat

Ministerul Muncii anunță că, în anul 2021, pensiile vor fi achitate la domiciliu către beneficiari în intervalul 1-15 al fiecărei luni. Ministrul Raluca Turcan afirmă că a cerut instituțiilor implicate să facă toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima lună a anului viitor.

Ministrul Raluca Turcan a stabilit, miercuri, 30 decembrie, cu reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice, Ministerului Finanțelor și Companiei Naționale Poșta Româna, instituțiile care colaborează pentru plata pensiilor la domiciliul beneficiarilor, un calendar care să asigure urgentarea procedurilor pentru a plati pensiile la timp în luna ianuarie, chiar dacă instituțiile funcționează cu program redus de sărbători, se arata într-un comunicat de presă al Ministerului Muncii.

„Astfel, ministrul a adresat Ministerului Finanțelor solicitarea de a transmite în regim de urgență dispozițiile bugetare privind repartizarea creditelor bugetare reprezentând drepturile de pensie aferente lunii ianuarie 2021 pe data de 4 ianuarie, din Trezoreria Municipiului București către trezoreriile teritoriale, astfel încât creditele să poată fi înregistrate în conturile caselor județene de pensii în aceeași zi. De asemenea, Casa Națională de Pensii Publice s-a angajat să întocmească tot în regim de urgenta toate ordinele de plata către Poșta Romana, pentru a evita eventuale întârzieri. Conform calendarului stabilit, Poșta Română vă primi în data de 4 ianuarie 2021 ordinele de plata pentru pensii, urmând a se face distribuirea la domiciliu”, scrie în comunicat.

De asemenea, Companiei Naționale Poșta Româna i s-a solicitat să facă toate eforturile necesare, conform convenției încheiate cu Ministerul Muncii, pentru că pensiile să fie distribuite la timp către beneficiari.

„Intervalul de plata pentru pensii în 2021 vă fi 1-15 al fiecărei luni și am cerut instituțiilor implicate să depună toate eforturile pentru a nu exista întârzieri în prima luna a anului viitor”, a afirmat ministrul Raluca Turcan, într-o postare pe Facebook.

Sursă: Ziare.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax