Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Postul de Poliţie Unirea a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster pentru a facilita operativitatea la solicitările comunităţii

Publicat

politie

Inspectoratul General al Poliţiei Române, prin Direcţia de Ordine Publică, implementează la nivel naţional, în parteneriat cu Universitatea din Geneva şi Academia de Poliţie din Savatan, proiectul „Promovarea conceptului de poliţie de proximitate în zonele rurale, îndeosebi în comunităţile de rromi sau alte comunități dezavantajate din punct de vedere socio – economic”. În judeţul Alba beneficiara acestui proiect este comuna Unirea, al cărei post de poliţie a fost dotat cu un autoturism Dacia Duster, cu ajutorul căruia poliţiştii vor fi în măsură să răspundă mai operativ solicitărilor comunităţii.

În cadrul proiectului, joi, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba a organizat la sediul Primăriei comunei Unirea o întâlnire la care au participat președintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel, primarul şi viceprimarul comunei Unirea, asistenţi sociali din cadrul acestei instituţii, medicii de familie din comună, preotul din localitate, cadre de conducere ale unităţilor de învăţământ din comuna Unirea, reprezentanţi ai comunităţii de rromi precum şi poliţişti de la Serviciul de Ordine Publică, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, ai Secţiei 4 Poliţie Rurală Ocna Mureş şi ai Postului de Poliţie Unirea.

Scopul întâlnirii a fost acela de a stimula cooperarea dintre poliţie şi instituțiile publice judeţene şi locale pentru abordarea problemelor de siguranţă şi securitate civică la nivelul comunei, într-o manieră participativă.

În urma discuţiilor purtate au fost identificate soluţii pentru îmbunătăţirea mediului de siguranţă publică precum şi pentru stabilirea unor parteneriate între principalii factori implicaţi.

În intervenţia sa, preşedintele Consiliului Judeţean a subliniat importanţa educaţiei în evoluţia societăţii şi necesitatea colaborării între biserică, şcoală şi autorităţile locale în conceperea şi punerea în aplicare a unor proiecte pliate pe nevoile comunităţii, cu referire la comunitatea de rromi.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba şi-a propus să organizeze lunar întâlniri la care să participe alături de reprezentanţii autorităţilor publice şi membrii ai comunităţii de rromi.

Proiectul se va implementa în 97 de comune din toată ţara şi are ca scop extinderea conceptului de poliţie de proximitate în mediul rural, îndeosebi în zonele în care se află comunităţi dezavantajate din punct de vedere socio – economic precum şi prevenirea infracționalității şi creşterea sentimentului de siguranţă publică pentru locuitorii de la sate şi comune şi intervenţia operativă a poliţiei în rezolvarea problemelor de ordin comunitar.

Activităţile derulate în cadrul proiectului au ca premise transparența, contactul direct cu cetăţenii, comunicarea activă şi nu în ultimul rând iniţierea de parteneriate pentru identificarea de soluţii viabile la problemele comunităţii locale.

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax