Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Postul de prefect al județului Alba intră pe mâna PSD. Subprefectul Cornel Murg, deocamdată, favorit la funcție

Publicat

Demisia prefectului Dan Simedru din funcție și anunțarea candidaturii acestuia la Camera Deputaților pe colegiul Cugir – Zlatna a dat posibilitatea declanșării unor noi jocuri  în interiorul USL pentru ocuparea postului rămas vacant.

Deși funcția de prefect al județului are atribuții restrânse față de  anii 1990-2000 și în condițiile descentralizării instituțiilor nu mai are aceeași influență ca în trecut, există totuși o miză pentru care partidele care sunt la putere să manifeste interes: alegerile. Prefectul, care, deși prin atribuții și statut este apolitic, poate avea o contribuție, pentru partidul care l-a propulsat sau din care a provenit, în favoarea unor candidați la parlamentare. Funcția de prefect încă mai poate constitui un vector de influență la nivelul unor comunități, în care nu a dispărut mentalitatea că reprezentantul guvernului este un fel de șef al județului cu puteri mari asupra  poliției, justiției sau instituțiilor de control cum ar fi Garda Financiară sau Direcția Finanțelor Publice .

Surse din PSD și chiar din PNL îl dau ca favorit pentru această funcție pe actualul subprefect Cornel Murg. Murg provine din rândurile PSD, înainte de numirea în funcția de subprefect fiind șeful organizației PSD Cugir . Ovidiu Jidveian- președintele PSD Alba Iulia, a declarat într-una dintre emisiunile „Testul de Sinceritate” difuzată pe Alba24 că, la negocierile din interiorul USL, ce au avut loc imediat după formarea Guvernului Ponta, funcția de prefect al județul Alba ar fi fost obținută de PSD, dar s-a făcut o derogare de la regula stabilită, în favoarea PNL până după alegerile locale.

Liberalii ar fi solicitat atunci numirea unui prefect provenit din rândurile lor, pe Dan Coriolan Simedru, pentru a fi mai mult interes în susținerea candidaților USL la Consiliul Județean și la Primăria Alba Iulia, candidați care făceau parte din PNL. După alegerile locale, Dan Simedru urma să se retragă și să lase locul unui reprezentant al PSD. În aceste condiții, probabil, liberalilor li se va da un post de subprefect, în cazul în care nu apar pretenții și de la noii parteneri din alianță, UNPR sau ultima achiziție – partidul lui Gigi Becali (PNG).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax