Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Postul de radio al familiei Gușă, amendat pentru propagandă rusă. Membru CNA: Ar putea să se cheme nu Gold FM, ci Kremlin FM

Publicat

Postul de radio Gold FM a primit o amendă de 50.000 de lei din partea CNA, pentru propaganda rusă. 

Membrii CNA au votat în unamitate, în mai puţin de un minut, amenda de 50.000 de lei pentru postul de radio, potrivit siteului Paginademedia.ro.

Sancţiunea a fost propusă de Mircea Toma: „Mesajul pe care eu îl propun din partea CNA către echipa Gold FM este mai degrabă un avertisment şi este în valoare de 50.000 de lei.“

Concret, ce a făcut postul Gold FM?

Prin vocile unor invitaţi şi moderatori, printre care îi enumerăm pe Cozmin Guşă, Adrian Severin, Petru Romoşan şi Ion Cristoiu, postul de radio a atins o serie de teme de propagandă rusă, după cum a enumerat Dorina Rusu, membru CNA:

  • în Ucraina nu e o invazie, nu e un război
  • Ucraina e un stat inventat, format prin raft teritorial
  • România nu are nicio treabă cu ce se întâmplă acolo. Nu e războiul nostru.
  • Zelensky e finanţat de un miliardar nazist
  • e o înţelegere subterană între SUA şi Rusia
  • Occidentul e de vină

„Sunt emisiuni în care s-a făcut propagandă rusă şi în care, dacă ar fi vorbit domnul Putin în emisiune nu ar fi fost propaganda rusă mai prezentă decât a fost. (…) Ar putea să se cheme nu Gold FM ci Kremlin FM“, a spus Dorina Rusu.

Exemple din emisiunile postului:

Cozmin Guşă:

  • Să ştii că eu asta cred, că este un război inventat, care face mai mult folos pe moment Americii decât Rusiei. (…) Câştigă timp, Bogdane! Situaţia din America nu este una fericită, din nefericire pentru noi. (…)
  • Astăzi încercăm o clarificare, atenţie, în condiţiile în care nu este război. Vă spun încă o dată, nu este război. Este o reaşezare militară în urma unor ameninţări reciproce în Rusia şi Ucraina, da.
  • L-am auzit şi ieri, l-am auzit şi alaltăieri pe Zelenski ameninţând Rusia, vorbind despre capacitatea militară a sa. Rusia nu poate să suporte aşa ceva şi  a trecut la aceste reaşezări militare, atenţie, în zona Donbas.
  • Eu nu cred că prin ceea ce s-a întâmplat avem un război Avem o operaţiune militară pe un anumit front dintr-un război care este preexistent şi care nu este războiul ucrainean este un război global.

Genul acesta de declarații au fost dublate și de alți invitați în emisiuni, printre care Ion Cristoiu și Adrian Severin.

Replicile familiei Gușă:

În replică, Cosmin Andrei Guşă, fiul politicianului Cozmin Guşă şi patronul Gold FM, a negat aceste acuzaţii în şedinţa CNA: „Eu nu cred că ce am făcut noi e propagandă rusă, ci obiectivitate.“

Ulterior, Andrei Gușă a revenit pe pagina de Facebook a radioului cu un mesaj:

”Situatia este cat se poate de grava. Am fost amendati de catre CNA, cu o suma exorbitanta, neinvocandu-se niciun argument valid impotriva noastra. CNA atenteaza, mai abitir ca niciodata, la libertatea de exprimare a noastra, a tuturor romanilor. Iar acest drept este garantat de constitutie.

Nu avem decat sa fim uniti, sa taxam abuzurile guvernului Ciuca, si sa ne rugam pentru o minune, care sa ne aducă din nou la normalitate. Prin aceasta amenda nejustificata, s-a creat un precedent foarte periculos pentru democratie.

Suntem din ce in ce mai aproape de o alunecare intr-un sistem totalitar! Impreuna cu dumneavoastra, suntem poate ultima baricada pentru democratie, si pentru Romania! Doamne Ajuta!”

„CNA execută GOLD FM: amendă de 50 000 de RON pentru… nimic! Iau în considerare să-mi suspend emisiunea dacă nu se revine asupra deciziei, dar să-i şi acţionez în justiţie pe membri CNA, penal şi civil“, a scris pe Facebook și Cozmin Gușă.

Citește alte detalii pe Paginademedia.ro

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax