Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Postura incorectă în utilizarea prelungită a telefoanelor mobile poate afecta coloana vertebrală. Recomandările medicilor

Publicat

telefon mobil

telefon mobil A crescut numărul pacienţilor, în special al celor tineri, care acuză dureri în regiunea gâtului și a zonei superioare a spatelui – așa-numitul sindrom „text neck” – cel mai probabil asociate cu postura deficitară în timpul utilizării prelungite a telefoanelor mobile. Este concluzia unor medici specializaţi în chirurgia coloanei vertebrale, potrivit unui studiu realizat recent în Statele Unite, citat de Reuters.

Unii dintre pacienţi manifestă hernie de disc și probleme de aliniere a discurilor vertebrale.

„La o radiografie (se vede că — n.r.) gâtul se curbează în mod normal către spate, iar ceea ce constatăm noi este că această curbură este inversată atunci când oamenii se uită în jos la telefoane timp de mai multe ore pe zi”, susține coautorul studiului, dr. Todd Lanman, medic specializat în chirurgia coloanei vertebrale la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

„Principala îngrijorare este că nu știm ce efecte va avea acest lucru asupra copiilor din ziua de azi, care folosesc frecvent telefoanele”, a mai spus medicul. „Nu știm sigur la ce ne putem aștepta în privința copiilor ale căror coloane vertebrale se află acum în perioada de dezvoltare și dacă acest lucru ar putea modifica anatomia normală”, a adăugat el.

Lanman și coautorul cercetării dr. Jason Cuellar, la rândul său medic specializat în chirurgia coloanei vertebrale la Centrul Medical Cedars-Sinai, notează că cele mai afectate de această problemă sunt persoanele care obișnuiesc să se uite în jos în timp ce își folosesc telefoanele tip smartphone pentru a scrie mesaje, a naviga pe internet sau pentru a se uita la filme.

Mdicii specializați în chirurgia coloanei vertebrale recomandă persoanelor care lucrează la computer sau pe tablete să utilizeze suporturi pentru înălțarea monitoarelor pentru ca acestea să fie poziționate la nivelul ochilor. În privința laptopurilor, specialiștii recomandă o metodă similară de adaptare prin folosirea de dispozitive periferice, precum tastatură și mouse separate, astfel încât monitorul să se afle la nivelul ochilor și să fie menținută o poziție ergonomică în timpul tastării.

De asemenea, recomandă pauzele frecvente și efectuarea exercițiilor de întindere și a celor care se concentrează pe postură.

surse: digi24.ro, agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax