Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Posturile de viceprimari cerute de PP-DD pentru alianţă politică în Alba. Concluzii după ultima rundă de negocieri cu PDL şi USL

Publicat

La sfârşitul acestei săptămâni, conducerea PP-DD Alba a susţinut ultima rundă de negocieri concrete, în contextul încheierii unui protocol la nivel judeţean cu PDL sau USL, pentru crearea majorităţii în Consiliul Judeţean şi consiliile locale. Condiţia primordială pe care au enunţat-o reprezentanţii partidului este obţinerea unei funcţii de vicepreşedinte la CJ şi a celei de viceprimar la Primăria Alba Iulia. Având în vedere că şedinţele de constituire a forurilor judeţean şi locale se desfăşoară săptămâna viitoare, PP-DD va decide în acest week-end formaţiunea politică cu care vor reuşi să asigure susţinerea proiectelor administrative din judeţ. „Preţul” acestei alianţe vi-l prezentăm în continuare, pe fiecare localitate în care PP-DD a câştigat posturi relevante în consilii locale.

În Consiliul Judeţean Alba, cei trei reprezentanţi PP-DD pot înclina balanţa fie spre PDL, fie spre USL, însă condiţia rămâne aceeaşi: obţinerea funcţiei de vicepreşedinte de către Ion Marincaş, candidatul partidului pentru preşedinţia forului judeţean. La fel este situaţia la Consiliul Local Alba Iulia, unde sunt doi membri PP-DD. Funcţia de viceprimar pentru Dorin Şerdean este „obligatorie”.

Ultima rundă de negocieri înaintea semnării unui acord la nivel judeţean s-a desfăşurat vineri, de şefii PP-DD Alba, Cornel Comşa, Ion Marincaş şi Dorin Şerdean, atât cu conducerea PDL, reprezentată de Mircea Hava, cât şi cu PNL – Teodor Atanasiu, Florin Roman şi Simion Creţu şi PSD – Ioan Dîrzu, Ioan Florea şi Ovidiu Jidveian. „Am ascultat ofertele concrete în toate localităţile în care putem forma majorităţi cu PDL ori USL. Negocierile sunt finalizate în proporţie de 80 la sută. O decizie va fi luată până mâine seară. Nu am cerut lucruri imposibile, doar ce se cuvine oamenilor noştri care au muncit în campanie”, a declarat preşedintele PP-DD Alba, Cornel Comşa, sâmbătă.

În urma discuţiilor, au fost „adjudecate” următoarele funcţii de viceprimar, în localităţi din Alba, pentru PP-DD, din cele 21 cerute iniţial de membrii partidului.

Atât cu PDL, cât şi cu USL, au fost „stabilite” funcţiile de viceprimar la: Roşia de Secaş (Ilie Munteanu), Vinţu de Jos (Gheorghe Tomoşca), Câlnic (Adrian Urban), Ponor (Bujor Petruţ), Poiana Vadului (Claus Tolomeiu), Ocoliş (Puiu Valer), Mogoş (Cristian Deac), Lupşa (Ioan Ţârău), Lunca Mureşului (Valer Chirică), Gârda de Sus (Călin Ioan Nicoară).

Separat, doar cu PDL au fost negociate posturile de viceprimar la Ohaba, Poşaga şi Sălciua şi cu USL, la Bistra.

Discuţii nefinalizate sunt pentru Sebeş şi Baia de Arieş.

În urma finalizării negocierilor şi şedinţelor de constituire ale Consiliului Judeţean şi Consiliului Local Alba Iulia, programate pentru luni, 25 iunie, dar şi în cazul celorlalte foruri locale din judeţ, vor fi stabilite componenţa finală pe culori politice a administraţiei din Alba.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. andone

    luni, 25.06.2012 at 12:42

    Co..sa asta e un tupeist ca tatal domniei sale..

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax