Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Posturile din universităţile de stat din ţară au fost deblocate, prin hotărâre de guvern

Publicat

Universităţile de stat pot scoate la concurs posturile didactice şi de cercetare vacante, potrivit unei hotărâri a Guvernului de miercuri. Astfel, au fost deblocate 2.381 de locuri pentru cadre didactice din instituţiile de învăţământ superior.

Blocate de trei ani, posturile didactice şi de cercetare vor putea fi ocupate, prin concurs, din acest an. Este vorba de poziţii de asistent universitar, lector universitar, şef de lucrări, conferenţiar universitar, profesor universitar, asistent cercetare şi cercetător ştiinţific gradele I, II şi III.
„Ocuparea celor 2.381 de posturi se face în condiţiile legii şi cu încadrarea în cheltuielile de personal aprobate pe anul 2012, în conformitate cu solicitările instituţiilor de învăţământ superior de stat înaintate MECTS în luna septembrie a anului 2011. O altă condiţie ce trebuie respectată este încadrarea într-o politică de resurse umane echilibrată, astfel încât scoaterea posturilor la concurs să nu genereze majorarea numărului total de posturi ocupate pe fiecare instituţie de învăţământ superior de stat. Prin excepţie, pot fi ocupate prin concurs posturile didactice şi de cercetare care s-au vacantat prin ieşiri din instituţia de învăţământ superior de stat în anul universitar 2011-2012”, a precizat ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.
În anul universitar 2011-2012, la universităţile de stat sunt încadrate 42.498 de cadre didactice, titulari fiind 24.134. La Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, anul acesta, sunt 268 de posturi, cu 163 de titulari, doar 66 fiind profesori şi conferenţiari.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax