Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Potrivit datelor INS, România a ieşit, tehnic, din recesiune

Publicat

Informaţiile făcute publice oficial, vineri, de Institutul Naţional de Statistică (INS) arată faptul că economia României a ieşit, tehnic, din recesiune, înregistrând consecutiv, în ultima perioadă, creşteri ale PIB.

Evoluţia pozitivă a cifrelor PIB vine după o perioadă de recesiune de doi ani, marcată de al treilea trimestru din 2008. 

Faţă de trimestrul IV din 2010, PIB a înregistrat o creştere de 0,6% în trimestrul I an anului curent. Luând în considerare perioada corespunzătoare din 2010, creşterea este de 1,6%, în serie brută şi de 0,3%, în serie ajustată sezonier.

Cu toate că aceste cifre sunt pozitive, autorităţile din domeniu au subliniat că nu corespund şi cu finalizarea perioadei de criză şi că eforturile ar trebui îndreptate în continuare spre îmbunătăţirea nivelului de trai, ce ar putea fi resimţită de români abia în doi-trei ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax