Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Povestea de succes a unei absolvente a Colegiului Militar din Alba Iulia: De la pași timizi de defilare la Forțele Aeriene

Publicat

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia continuă seria poveștilor de succes a elevilor, care între timp au reușit să înceapă o carieră în cadrul Armatei Române.

Duminică, 17 octombrie, repezentații instituției de învățământ au prezentat povestea unei absolvente a colegiului – promoția 2018.

Este vorba despre Andreea-Ioana Moisa care a ales să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene. 

Mai mult de atât, aceasta a absolvit ca șef de promoție specializarea Radiolocație a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov.

Postarea de pe Facebook a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

„În pas de cadență tremurat am început viața de licean…plămădind în noi speranțe, idealuri și-un spirit care reușea să facă din imposibil, posibil”, spune sublocotenent Andreea-Ioana Moisa, absolventă a Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, promoția 2018.

Andreea a ales să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene și a absolvit ca șef de promoție specializarea Radiolocație a Academiei Forțelor Aeriene „Henri Coandă”, Brașov.

Colegiul militar din Alba Iulia a fost pentru Andreea locul în care a reușit să-și depășească limitele, să descopere că imposibilul devenea posibil și unde s-a pregătit „să ia calea unui cer senin”.

„Pe malul unei singure clipe s-au spart valuri întregi de amintiri, care mai apoi s-au risipit în suflet și în gânduri și-au rămas adânc ancorate în viețile noastre. În pas de cadență tremurat am început viața de licean, care s-a scurs cu defilări printre momente de bucurie și momente de tristețe, plămădind în noi speranțe, idealuri și-un spirit care reușea să facă din imposibil, posibil.

Anii de liceu, cei mai frumoși ani, m-au învățat să prețuiesc timpul și prezentul, mi-au dezvăluit adevăratele prietenii și m-au făcut să-mi depășesc limitele, iubindu-mă. Mereu îmi voi aminti cu drag și nostalgie de zilele cu instrucție, diminețile răcoroase de înviorare, nopțile petrecute povestind fel și fel, de profesorii și cadrele militare care au contribuit la formarea mea, de emoțiile fiecărui început și sfârșit de an, de ultimul apel și de absolvirea Colegiului Național Militar ,,Mihai Viteazul”, care mi-a fost „acasă” timp de patru ani.

Această „casă” mi-a fost alături și m-a pregătit să îmbrac cu mândrie uniforma albastră a Academiei Forțelor Aeriene ,,Henri Coandă”, să iau calea unui „cer senin” și să continui în același pas cadențat în bocanci, spre visul meu”, mărturisește Andreea.

Dar drumul spre împlinirea unui vis nu este deloc ușor, recunoaște Andreea, însă atunci când visul devine realitate, iar pe umeri stă așezat primul grad de ofițer, gradul de sublocotenent, spuni misiune îndeplinită și te pregătești pentru noi provocări!

„Acest drum presărat de maturitate, responsabilitate, profesionalism și disciplină sunt o rampă de lansare pentru ce m-aștepată, dar și o ajustare a uniformei, punându-mi pe umăr primul grad de ofițer.

Vis îndeplinit! Dar ăsta nu-i nicidecum sfârșitul, viața de militar abia acum începe și sunt dornică de noi provocări! Mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături și au contribuit la ceea ce am ajuns astăzi! Servesc patria și am onoarea să vă salut!”, a transmis sublocotenent Andreea-Ioana Moisa.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax