Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea femeii din Sebeș care de cinci ani găzduiește, la Viena, familiile din România cu copii bolnavi de cancer

Publicat

Maria Ileşiu este unul dintre micii ”eroi” ai vremurilor noastre. Povestea femeii din Sebeş se identifică cu MagicHOME Viena, locul unde sunt ajutaţi părinţii copiilor bolnavi care ajung să se trateze în capitala Austriei.

Povestea Mariei Ilieşiu din Sebeş o spune chiar fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de socializare. Maria a plecat din din România în urmă cu 17 ani. A stat o mare parte din timp în Spania şi apoi, în urmă cu 5 ani s-a mutat în Viena, unde locuieşte majoritatea familiei, adică 5 dintre cei 7 fraţi ai săi. Tot aici şi-a găsit şi chemarea: să ajute bolnavii să treacă mai uşor prin momentele de suferinţă şi aşa a ajuns să se ocupe de MagicHOME, apartamentul în care sunt găzduite gratuit familiile din România, care ajung la Viena cu copii bolnavi de cancer, la tratament.

Maria a fost în Spania 17 ani. La Viena a ajuns de 5 ani. Aici a venit la familie… cinci dintre fraţii ei sunt la Viena. Şi încă unul în Tirol. În 2015, în urma unei postări de pe Facebook care anunţa ziua lui Marinuş, fiul lui Dolofan Mirel, a mers pentru prima dată la spital, cu un mic dar. Mi-a spus că s-a creat o conexiune «care nu poate fi exprimată în cuvinte». De atunci, deşi avea trei joburi, Maria a mers în fiecare zi să le dea o mână de ajutor. Mai întâi la spital şi apoi la MagicHOME, fostul meu apartament din Viena transformat în refugiu pentru familiile care vin cu copiii la tratament la Viena. Maria a fost omul de aici care i-a ajutat cel mai mult în lupta lor.

Maria are de atunci grijă de MagicHOME Viena, primind familii din România care trebuie să vină la tratament. În 2018, 49 de săptămâni a fost ocupat apartamentul de aici. 49 din 52 de săptămâni, cât are anul. Şi de mai multe ori a trebuit să spunem că din păcate apartamentul este deja ocupat. Maria lucrează acum la o pensiune în centrul Vienei. Şeful Mariei este un tirolez de vreo 37 de ani. Maria s-a ferit la început să povestească la serviciu ce face în timpul liber. Când i-a povestit însă şefului ei despre MagicHOME, despre Mirel şi Marinuş, el i-a spus că poate pleca cu o oră mai devreme de fiecare dată când are nevoie să meargă la ei.

La petrecerea de Crăciun de anul ăsta, şeful Mariei a tras-o deoparte şi i-a spus aşa: «Uite, m-am tot gândit cum pot să ajut. Din 2019, dacă MagicHOME e ocupat, vă pun şi eu un apartament la dispoziţie». Magic is something you make! #MagicHOME”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare.

Mi se face pielea de găină şi mi se umplu ochii de lacrimi de bucurie când citesc astfel de lucruri, cum am mai spus de atâtea ori, ÎMPREUNĂ este magic, mulţumim Maria, mulţumim şefului care deşi nu este roman, s-a decis sa ajute romanii şi mulţumim ţie Vlad, fara tine nimic din toate astea nu ar fi existat. Ai stiut cum sa învârţi rotiţa pentru ca mecanismul ăsta să pornească şi să fie din ce în ce mai puternic”.

Aceste poveşti mă fac mândru că sunt român, mă fac mândru că sunt conaţional cu Maria, cu Vlad. Dumnezeu să va răsplătească! Mă bucur din toată inima că încă sunt destui oameni cu suflet şi solidari cu persoane care la un moment dat trec prin mari suferinţe fizice şi sufleteşti şi au nevoie de ajutorul nostru… Mulţumesc celor care au iniţiativă în aceste activităţi caritabile… Haideţi cu toţii că putem să ajutăm pe tot parcursul anului şi nu numai de sărbători. Nu se poate descrie în cuvinte ceea ce simţ faţă de voi, să va dea Dumnezeu multă sănătate în continuare şi să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi! La mulţi ani!” Din discuţiile de pe Facebook a rezultat posibilitatea organizării unei locuinţe MagicHOME şi la Bruxelles, unde, de asemenea, ajung mulţi români bolnavi.

”Da, cred că ar fi nevoie. Sunt mulţi români care merg acolo. Doar pacienţii cu arsuri grave şi sunt câţiva. Sunt sigur că pe lângă ei mai sunt mulţi alţii. Ar trebui găsit un apartament şi găsite resursele financiare pentru operarea MagicHOME-chiria apartamentului + 500-1000 euro pe lună.  Plus 1-2 oameni buni precum Măria”, a răspuns Vald Vociulescu unei persoane care s-a arătat interesată de o astfel de iniţiativă.

Cum e poate ajuta

1. Dacă ştiţi familii care trebuie să meargă la tratament la Viena, spuneţi-le despre Maria şi MagicHOME. Copiii au prioritate, dar casa este deschisă oricui.

2. Dacă vreţi să susţineţi MagicHOME:

– din ţară, puteţi dona 4 euro pe lună cu un simplu sms cu cuvântul “MAGIC” la 8864;

– din străinătate, puteţi dona aici https://donez.pentrumagichome.ro/;

– dacă ştiţi o companie care ar putea face o donaţie (20% din impozitul pe profit/venit), 31 decembrie 2018 este ultima zi.

 

 


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

SUBIECTELE de la proba Matematică – SIMULARE Bacalaureat 2019. Ce au avut de rezolvat elevii la testările de miercuri

Publicat

examen bacalaureat evaluare

Sesiunea de simulare a examenului de Bacalaureat 2019 a continuat miercuri cu testările la Matematică sau Istorie – proba obligatorie a profilului. Joi urmează simularea probei la alegere a profilului și specializării – doar pentru elevii clasei a XII-a, iar rezultatele vor fi cunoscute vineri, 29 martie. Notele vor putea fi trecute în catalog, pe […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Imagini rare cu atacul unui urs uriaș, surprinse acum două zile de camerele de supraveghere de la o stână

Publicat

urs

Urșii se trezesc primăvara, după hibernare, extrem de înfometați. În căutarea hranei, animalele sălbatice coboară mult mai mult decât ar face-o de obicei, în alte perioade ale anului. De multe ori se apropie chiar de zonele locuite și atacă animale domestice. Imaginile unui asemenea atac au fost postate pe facebook de un vânător din Mureș. […]

Citește mai departe
Publicitate

ECONOMIE

LOCURI de MUNCĂ în străinătate: Posturi vacante în Belgia, Olanda, Germania, Marea Britanie. Oferta completă prin EURES

Publicat

Job, locuri de munca

AJOFM Alba a transmis oferta de locuri de muncă în străinătate, valabilă la data de 20 martie, prin reţeaua EURES. Sunt posturi disponibile în Belgia, Finlanda, Germania, Irlanda, Marea Britanie, Norvegia, Olanda, Slovacia, Spania, Suedia, Ungaria. Lista posturilor vacante: BELGIA Ocupaţie / Nr. posturi / Limbi străine / Termen valabilitate ofertă Şofer categoria C – […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Consiliul Judeţean Alba aprobă vineri repartizarea cotelor din impozitul pe venit şi TVA către primării

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Consilierii judeţeni din Alba sunt convocaţi vineri, 22 martie, de la ora 10.00, în şedinţă extraordinară. Vor avea de aprobat repartizarea pe localităţi a cotei din impozitul pe venit şi TVA. Proiectul ordinii de zi cuprinde: 1. Proiect de hotărâre pentru aprobarea repartizării pe unităţi administrativ – teritoriale din Județul Alba sumei corespunzătoare cotei de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate