Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea femeii din Sebeș care de cinci ani găzduiește, la Viena, familiile din România cu copii bolnavi de cancer

avatar

Publicat

Maria Ileşiu este unul dintre micii ”eroi” ai vremurilor noastre. Povestea femeii din Sebeş se identifică cu MagicHOME Viena, locul unde sunt ajutaţi părinţii copiilor bolnavi care ajung să se trateze în capitala Austriei.

Povestea Mariei Ilieşiu din Sebeş o spune chiar fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, pe pagina sa de socializare. Maria a plecat din din România în urmă cu 17 ani. A stat o mare parte din timp în Spania şi apoi, în urmă cu 5 ani s-a mutat în Viena, unde locuieşte majoritatea familiei, adică 5 dintre cei 7 fraţi ai săi. Tot aici şi-a găsit şi chemarea: să ajute bolnavii să treacă mai uşor prin momentele de suferinţă şi aşa a ajuns să se ocupe de MagicHOME, apartamentul în care sunt găzduite gratuit familiile din România, care ajung la Viena cu copii bolnavi de cancer, la tratament.

Maria a fost în Spania 17 ani. La Viena a ajuns de 5 ani. Aici a venit la familie… cinci dintre fraţii ei sunt la Viena. Şi încă unul în Tirol. În 2015, în urma unei postări de pe Facebook care anunţa ziua lui Marinuş, fiul lui Dolofan Mirel, a mers pentru prima dată la spital, cu un mic dar. Mi-a spus că s-a creat o conexiune «care nu poate fi exprimată în cuvinte». De atunci, deşi avea trei joburi, Maria a mers în fiecare zi să le dea o mână de ajutor. Mai întâi la spital şi apoi la MagicHOME, fostul meu apartament din Viena transformat în refugiu pentru familiile care vin cu copiii la tratament la Viena. Maria a fost omul de aici care i-a ajutat cel mai mult în lupta lor.

Maria are de atunci grijă de MagicHOME Viena, primind familii din România care trebuie să vină la tratament. În 2018, 49 de săptămâni a fost ocupat apartamentul de aici. 49 din 52 de săptămâni, cât are anul. Şi de mai multe ori a trebuit să spunem că din păcate apartamentul este deja ocupat. Maria lucrează acum la o pensiune în centrul Vienei. Şeful Mariei este un tirolez de vreo 37 de ani. Maria s-a ferit la început să povestească la serviciu ce face în timpul liber. Când i-a povestit însă şefului ei despre MagicHOME, despre Mirel şi Marinuş, el i-a spus că poate pleca cu o oră mai devreme de fiecare dată când are nevoie să meargă la ei.

La petrecerea de Crăciun de anul ăsta, şeful Mariei a tras-o deoparte şi i-a spus aşa: «Uite, m-am tot gândit cum pot să ajut. Din 2019, dacă MagicHOME e ocupat, vă pun şi eu un apartament la dispoziţie». Magic is something you make! #MagicHOME”, a scris Vlad Voiculescu pe pagina sa de socializare.

Mi se face pielea de găină şi mi se umplu ochii de lacrimi de bucurie când citesc astfel de lucruri, cum am mai spus de atâtea ori, ÎMPREUNĂ este magic, mulţumim Maria, mulţumim şefului care deşi nu este roman, s-a decis sa ajute romanii şi mulţumim ţie Vlad, fara tine nimic din toate astea nu ar fi existat. Ai stiut cum sa învârţi rotiţa pentru ca mecanismul ăsta să pornească şi să fie din ce în ce mai puternic”.

Aceste poveşti mă fac mândru că sunt român, mă fac mândru că sunt conaţional cu Maria, cu Vlad. Dumnezeu să va răsplătească! Mă bucur din toată inima că încă sunt destui oameni cu suflet şi solidari cu persoane care la un moment dat trec prin mari suferinţe fizice şi sufleteşti şi au nevoie de ajutorul nostru… Mulţumesc celor care au iniţiativă în aceste activităţi caritabile… Haideţi cu toţii că putem să ajutăm pe tot parcursul anului şi nu numai de sărbători. Nu se poate descrie în cuvinte ceea ce simţ faţă de voi, să va dea Dumnezeu multă sănătate în continuare şi să vă călăuzească în tot ceea ce faceţi! La mulţi ani!” Din discuţiile de pe Facebook a rezultat posibilitatea organizării unei locuinţe MagicHOME şi la Bruxelles, unde, de asemenea, ajung mulţi români bolnavi.

”Da, cred că ar fi nevoie. Sunt mulţi români care merg acolo. Doar pacienţii cu arsuri grave şi sunt câţiva. Sunt sigur că pe lângă ei mai sunt mulţi alţii. Ar trebui găsit un apartament şi găsite resursele financiare pentru operarea MagicHOME-chiria apartamentului + 500-1000 euro pe lună.  Plus 1-2 oameni buni precum Măria”, a răspuns Vald Vociulescu unei persoane care s-a arătat interesată de o astfel de iniţiativă.

Cum e poate ajuta

1. Dacă ştiţi familii care trebuie să meargă la tratament la Viena, spuneţi-le despre Maria şi MagicHOME. Copiii au prioritate, dar casa este deschisă oricui.

2. Dacă vreţi să susţineţi MagicHOME:

– din ţară, puteţi dona 4 euro pe lună cu un simplu sms cu cuvântul “MAGIC” la 8864;

– din străinătate, puteţi dona aici https://donez.pentrumagichome.ro/;

– dacă ştiţi o companie care ar putea face o donaţie (20% din impozitul pe profit/venit), 31 decembrie 2018 este ultima zi.

 

 

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Pensiuni de vânzare în județul Alba, la început de an. Vezi cât costă și în ce zone se află

avatar

Publicat

Chiar dacă datele oficiale arată că în prima jumătate a anului 2018, s-au cazat în Alba peste 7.800 de turiști, începutul de 2019 vine la ”pachet” cu o serie de pensiuni scoase la vânzare, în diferite zone ale județului. Situate în Râmeț, Șugag, Săsciori, Cugir sau în alte localități din județ, afacerile ”la cheie” au […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte: Temperaturi maxime şi precipitaţii în următoarele două săptămâni

avatar

Publicat

smurd

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 21 ianuarie – 3 februarie. În Transilvania, temperaturile vor varia de la maxime de zero grade Celsius la 8 grade Celsius şi sunt aşteptate în continuare ninsori şi lapoviţă. În Transilvania, regimul mediu de temperatură va avea, până spre sfârșitul lunii ianuarie, fluctuații de la […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, din nou în topul ruşinii. Loc fruntaş între ţările din Uniunea Europeană care au probleme cu gunoaiele

avatar

Publicat

România și Malta sunt țările europene cu cele mai slabe politici de mediu, fapt reflectat de cea mai slabă pondere a reciclării și de cea mai mare rată a poluării prin gropi de gunoi, arată un raport al Comisiei Europene.  România, Malta, Grecia și Ciprul sunt țările cu cele mai slabe rezultate în domeniul reciclării, […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Balada ”Miorița” la Alba Iulia. Doi ciobani condamnați la închisoare cu executare pentru tentativă de omor

avatar

Publicat

oi instanta

Balada ”Miorița” de Alba Iulia. Doi ciobani au fost condamnați la peste 6 ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor și obligați la plata de 10.000 de euro daune morale. Fapta pentru care au fost condmnați s-a petrecut acum un an, pe o pășune din zona Pâclişa. Cei doi agresori l-au ameninţat pe […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate