Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povestea fericită a lui Fred, un maidanez din Abrud: De la un pas de împușcare, la un pat cald și o familie iubitoare în Suedia

Publicat

Fred este un cățel care la începutul anului 2022 era maidanez pe străzile din Abrud. Mai avea un prieten, un alt câine vagabond, cu care se plimba prin oraș. Până într-o zi când prietenul lui Fred a fost împușcat și lăsat să moară în plină stradă. 

Andreea Berar, voluntar la Help 4 Strays, a precizat pentru alba24.ro că un bărbat din zona prin care se plimbau cei doi câini l-ar fi împușcat pe maidanez, însă acest fapt nu a fost dovedit. 

Cert este că prietenul lui Fred era mort, iar, din câte spune Andreea, câinele din povestea noastră era următorul pe listă. Voluntarii asociației au aflat de cazul din Abrud și au mers după Fred, l-au luat de pe stradă și l-au dus la adăpost.

Ba chiar a primit și un nume de caz: ”Neîmpușcatul”. Din luna februarie 2022 de când a fost salvat, Fred a fost tratat și ajutat de cei din asociație.

Andreea spune că era foarte sperios, tremura tot, abia se plimba prin țarc. Însă, cu timpul, câinele și-a revenit.

Din Abrud, la o familie din Suedia

Cazul lui Fred este unul fericit deoarece acesta a fost adoptat. Tocmai de o familie din Suedia. O prietenă a asociației a postat cazul lui Fred pe un grup de adopție de animale din Suedia, iar o familie de acolo s-a arătat interesată să îl ia acasă.

Adopțiile de animale în țara scandinavă se fac după reguli stricte: dacă ești interesat să adopți un câine, completezi un formular cu toate datele personale, venit, casă, mod de viață.

Apoi dacă formularul trece de primul aviz, o comisie vine și verifică locuința și spațiul unde va sta animalul. Câinii adoptați trebuie să stea în casă și să aibă condiții de a ieși afară la plimbare, prin aer liber.

Familia trecut de toate verificările, iar Fred a fost trimis tocmai în Suedia.

Recent, Andreea a postat pe Facebook câteva poze cu Fred. Doarme pe canapea, se joacă într-o curte mare, ba chiar este plimbat cu bicicleta, alături de copila familiei.

Aleargă, se joacă și este fericit.

”Am primit pozele acestea de la familia care l-a adoptat și plâng de bucurie pentru el, are tot ce nu a visat vreodată, viața pe care orice cățel o merită. Doarme la căldurică, primește toată iubirea, atenția, timp pentru el.

Nu îmi pot dori ceva mai mult.

Și când nu mai pot, mai pot un pic. Pentru ei, pentru acest rezultat, mai pot”, a scris Andreea pe Facebook.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax