Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povestea incredibilă a unei șpăgi de 100 de lei la Casa de Pensii Alba. Flagrant la un pensionar care își primea mita înapoi

Publicat

casa de pensii alba

Un pensionar, un funcționar al Casei Județene de Pensii Alba, 100 de lei șpagă, un denunț, o supraveghere audio-video timp de 48 de ore și un flagrant în care funcționarul a înapoiat banii către bătrân sunt ”ingredientele” dosarului unei mite oferite de un vârstnic, pentru un bilet de tratament, instrumentat de ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Alba.

În 7 septembrie, un bărbat de 70 de ani din Ocna Mureș a pus 100 de lei între documentele date unei funcționare a Casei Județene de Pensii Alba, pentru ca aceasta să urgenteze procedura de primire a unui bilet de tratament.

O zi mai târziu, în 8 septembrie, angajata instituției a făcut la poliție un denunț, în care a spus că a primit cei 100 de lei de la bătrân, iar ofițerii Serviciului Anticorupție Alba au intrat pe fir. Aceștia au obținut pentru 48 de ore supravegherea audio-video a interacțiunii dintre cei doi.

Câteva zile mai târziu, polițiștii au organizat un flagrant, în care l-au prins pe bătrân cum primea înapoi cei 100 de lei de la angajata Casei de Pensii.

CITEȘTE ȘI: Flagrant la Casa Județeană de Pensii Alba. Un bărbat, prins în timp ce dădea mită 100 de lei, pentru un bilet de tratament

Șpaga de 100 de lei, denunțul și flagrantul

Bătrânul a fost trimis în judecată pentru dare de mită și a semnat un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorul de caz. Motivarea acordului de recunoaștere încheiat între bătrân și procuror a fost făcută publică. În aceasta este detaliat modul în care a fost făcut denunțul și flagrantul.

O funcționară de la Casa Județeană de Pensii, în 8 septembrie, a făcut un denunț prin care a adus la cunoștința organelor abilitate că în 7 septembrie un pensionar i-a oferit 100 de lei, între documentele depuse, pentru a soluționa mai rapid o cerere depusă de către bătrân, pentru obținerea unor bilete de tratament.

”(…) în data de 08.09.2019, denunțătoarea, funcționar în cadrul Casei Județene de Pensii Alba, a încunoștințat împrejurarea că inculpatul, pensionar, la data de 07.08.2019 i-a oferit suma de 100 lei în vederea urgentării soluționării unei cereri depuse de acesta și garantării obținerii unor bilete de tratament” , se arată în motivare. 

În 12 septembrie, anchetatorii devin autorizați pentru a supraveghea 48 de ore, audio-video, activitatea dintre denunțătoare și bătrânul de 70 de ani, iar o zi mai târziu are loc flagrantul.

În 13 septembrie, ”denunțătoarea s-a întâlnit cu inculpatul și a restituit acestuia bancnota de 100 lei”, iar atunci ”s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, fiind ridicată bancnota în valoare de 100 lei”, se mai arată în motivarea instanței.

Bătrânul de 70 de ani, din Ocna Mureș, a fost condamnat pentru dare de mită, în 23 septembrie, la 1 an și 8 luni de închisoare cu suspendare.

În ziua în care flagrantul a fost realizat, DGA Alba a transmis un comunicat de presă în care a fost făcută publică acțiunea polițiștilor, iar o lună mai târziu tot aceștia au anunțat că bătrânul a semnat acordul de recunoaștere în urma căruia a fost condamnat de către magistrații Tribunalului Alba.

 

 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pocu Emil

    miercuri, 16.10.2019 at 00:08

    Intregi la cap ??? Alo DGA ? Cine este batranul ? HAVEL ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax