Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Povestea ”penală” a unei bancnote de 200 de lei, pierdută de un bărbat din Alba și găsită pe stradă de către un tânăr

Publicat


200 de lei
allnumis.ro

O bancnotă de 200 de lei a fost motivul pentru care doi bărbați din Roșia Montană au ajuns în fața magistraților de la Judecătoria Câmpeni.

Unul dintre ei a pierdut banii pe stradă, al doilea i-a găsit, dar nu a vrut să-i dea înapoi, astfel că păgubitul a făcut plângere la poliție. Procurorii l-au trimis în judecată pe cel care a găsit banii, pentru ”însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor”.

Deși fapta s-au petrecut la jumătatea anului 2016, o primă decizie în acest caz a venit abia în octombrie 2019: bărbații s-au împăcat și la sfârșitul procesului au fost obligați la plata a 300 de lei cu titlul cheltuieli de judecată, câte 150 de lei de persoană.

Într-o zi de vară, în 2016, P.P. căra un sac cu tărâțe de la brutăria din satul Gura Roșiei, spre casa la care locuia. În acele momente, din buzunar i-a căzut pe stradă o bancnotă de 200 de lei.

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, în spatele său se afla un tânăr, N.V.C., care mergea pe stradă însoțit de un copil. Bărbatul a găsit bancnota scăpată de către P.P. și a băgat-o în buzunar.

P.P. i-a spus celui care i-a găsit banii să îi dea înapoi, dar cel din urmă a refuzat. Pentru a-și face dreptate, bărbatul s-a dus la poliție și a făcut plângere. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni au analizat situația și l-au trimis în judecată pe N.V.C.

”În drept s-a reținut că fapta inculpatului N. V.C., care la data de 26 iunie 2016, găsind o bancnotă de 200 de lei, nu a predat-o în termen de 10 zile autorităților sau persoanei vătămate P.P., acesta cerându-i să-i predea bancnota, constituie infracțiunea prev. de art. 243 alin. 1 C .pen”, se arată în rechizitoriul emis de către procurori.

Fapta s-a petrecut în 28 iunie 2016, rechizitoriul a fost finalizat în 27 noiembrie 2018, iar dosarul a fost înregistrat în instanță în 11 ianuarie 2019. Între timp bărbații s-au împăcat. 

După patru ședințe de judecată, în 14 octombrie, magistrații au luat act de împăcarea celor doi bărbați și de renunțarea la pretenții a bărbatului păgubit.

Cei doi au fost obligați la plata a câte 150 de lei de persoană, 300 de lei în total, cu titlul de cheltuieli de judecată, din care 100 de lei în faza de cameră preliminară și 200 de lei în cursul judecății.

sursă foto: allnumis.ro


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Primele taxiuri hibrid vor circula pe străzile din Alba Iulia. ”Florea Taxi” se orientează spre transport ”verde”

Publicat

În Alba Iulia vor circula din această lună 5 taxiuri hibrid. Mașinile aparțin companiei Florea Taxi, elementul distinctiv fiind logoul verde cu care acestea sunt inscripționate, au anunțat reprezentanții companiei. În viitor numărul acestor mașini urmează să crească, iar flota va include chiar și autoturisme integral electrice. Taxiurile vor fi folosite atât pentru cursele în […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

DEFILARE MILITARĂ: Transportoare Piranha, elicoptere, avioane și peste 1.000 de militari de Ziua Națională, la Alba Iulia

Publicat

parada

Ceremonialul militar de la Alba Iulia, de 1 Decembrie 1918, se anunță la fel de spectaculos precum a fost cel de anul trecut, adică de Centenar, cel puțin așa reiese din declarațiile reprezentanților Diviziei 4 Infanterie Gemina, care se ocupă de organizarea acesteia în Capitala Marii Uniri. Albaiulienii și vizitatorii orașului de Ziua Națională vor […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată Promenada, noul Mall deschis joi la Sibiu. Magazinele, luate cu asalt din prima zi

Publicat

Noul mall de la Sibiu, construit pe un teren de peste 4 hectare, printr-o investiție de aproximativ 100 de milioane de euro, a fost inaugurat joi. Magazinele au fost luate cu asalt de sibieni și întreaga zonă s-a blocat din cauza aglomerației. Fondul sud-african de investiții NEPI Rockcastle, unul dintre cei mai activi dezvoltatori de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Câțu: Salariile profesorilor vor crește la 1 ianuarie 2020 și la 1 septembrie 2020 până la nivelul grilei de salarizare din 2022

Publicat

Ministrul Finanțelor, Florin Câțu, a declarat în prima conferință de presă de la preluarea mandatului că în privința salariilor profesorilor actuala legislație va fi pusă în aplicare. Ministrul a răspuns astfel unor întrebări din partea jurnaliștilor, dacă salariile cadrelor didactice vor crește anul viitor așa cum este prevăzut în OUG 114/2018, având în vedere că […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate