Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Reportaj BBC World News despre Târgul de Fete de pe Muntele Găina: „Cum îşi găsesc nevestele bărbaţii din România ”

Publicat

Târgul de Fete de pe Muntele Găina a ajuns „vedetă” pe BBC World News. Greg McKenzie, reporterul BBC a ajuns în acest an în România, ca să afle tradiţia târgului şi cum procedau tinerii, fete şi băieţi, care se cunoşteau pe munte şi care puteau să îşi oficieze cununia chiar acolo. Pentru că a fost fascinat de peisaj, de tradiţie, dar şi de povestea târgului, a realizat pentru BBC reportajul „Cum îşi găsesc nevestele bărbaţii din România”.

Târgul de la Găina are loc an de an în comuna Avram Iancu din județul Alba, într-o poiană de pe platoul muntelui, situat la altitudinea de 1.486 m, de mai bine de două secole, pe data de 20 iulie, Ziua Sfântului Ilie. Greg a aflat de la localnicii din zonă povestea târgului, a găinii care făcea ouă de aur şi cum tinerii care urcau pe munte, îmbrăcaţi în cele mai frumoase haine, îşi găseau aleasa sau alesul şi se cununau chiar pe Muntele Găina.

A îmbrăcat un costum popular românesc şi a aflat povestea unei femei care şi-a găsit alesul acum 50 de ani tot la Târgul de Fete de pe Muntele Găina, iar, pentru că a rămas impresionat de tot ce a văzut, Greg consideră că Târgul de la Găina „rămâne cel mai mare festival în aer liber din România”.

„Şi cum am coborât în jos de pe munte şi de-a lungul celor şapte ore de drum spre capitală mă întrebam câţi dintre cei prezenţi au plecat de acolo cu alesul sau aleasa, un ou de aur sau o mahmureală”, a adăugat reporterul BBC.

sursa: bbc.co.uk

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emil-Anton COMȘA

    luni, 19.08.2013 at 23:10

    Un articol excelent. Tocmai se decerneaza ”pasapoarte” pentru ambasadorii turismului românesc. Acest film despre județul Alba este senzațional!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax