Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unei afaceri cu droguri din Alba. ”Cocaină” cumpărată cu Bitcoin și ofițeri acoperiți pe facebook

Publicat

Inspirat de filmele despre Pablo Escobar și El Chapo, un tânăr de 21 de ani din județul Alba a încercat să se apuce de afaceri cu droguri. A fost interesat mai ales de canabis și cocaină, pe care a achiziționat-o cu Bitcoin. În realitate însă, nici cocaina nu era ce credea el că este, nici recolta de canabis nu i-a prea ieșit, după ce mama sa i-a turnat apă fierbinte peste plante, în schimb a fost prins de DIICOT și BCCO Alba Iulia… pe facebook. Cu toate acestea, a reușit să producă ”iarbă” în grădina și curtea casei părintești, situate într-un sat din județul Alba, cu semințe cumpărate de pe internet. 

Tânărul a fost trimis în judecată după ce a fost ”agățat” de procurorii DIICOT prin intermediul unei rețele de socializare. Totul a început în data de 30 martie 2017 când polițiștii de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că BM are ”preocupări pe linia cultivării de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept”.

Acesta a plasat o comandă de semințe de canabis pe un site dedicat, unde sunt comercializate semințe feminizate, cu prețuri cuprinse între 4 și 20 de lei bucata. Nu era prima comandă, a recunoscut acesta, în fața anchetatorilor. În 2016, mai comandase și altele.

În data de 4 aprilie, doi investigatori sub acoperire, au identificat contul de facebook al lui BM, unde acesta posta fotografii cu canabis și cu țigări artizanale care semănau cu ”jointurile”.

Prietenie cu polițiștii sub acoperire, pe facebook

Pentru a putea urmări mai bine postările acestuia, polițiștii i-au trimis o cerere de prietenie, de pe un cont fals pe numele unei fete. Tânărul a acceptat și au început să converseze pe subiec, prin facebook messenger. ”Fata” i-a spus că îi apreciază pozele iar acesta s-a oferit să îi trimită două grame de canabis, prin șoferul unui microbuz.

Conform înțelegerii, în data de 20.04.2017, investigatorul sub acoperire s-a deplasat în zona autogării și a ridicat de la șofer un plic maro, lipit cu scotch. Înauntru erau 1,4 grame de canabis.

Ulterior, investigatorii au continuat discuțiile cu BM. ”În acest context, inculpatul a afirmat că obișnuiește să planteze canabis, anul trecut producând o recoltă de 12 kilograme. Acesta se consideră unul dintre distribuitorii importanți din zonă, având mai mulți băieți care lucrează pentru el. În viitor, dorește să-și extindă afacerea și pe cocaină, pe care să o aducă din afară. De asemenea, ar vrea să importe canabisul din străinătate, unde este foarte ieftin, după care să-l vândă angro” se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Eșecuri pe linie în ”afacerea” cu canabis

În a doua jumătate a lunii iunie 2017, locuința tânărului a fost percheziționată și s-au descoperit 37 de plante cu masa totală de 1,2 grame. Acesta a fost audiat și și-a recunoscut faptele. Mai mult, procurorii au avut ocazia să afle eșecurile acestuia în afacerile cu droguri.

BM le-a spus oamenilor legii că a cumpărat inițial 3 semințe, apoi încă 11. Doar o plantă i-a ajuns la maturitate, dar și pe aceea a recoltat-o destul de repede, necunoscând procedura. Drogurile oferite investigatorilor sub acoperire proveneau din acea plantă.

În aprilie, a mai cumpărat 10 semințe dar din cauza vremii, i-au murit. În mai, a repetat procedura. A cumpărat 15 semințe dar au fost distruse de mama sa care a turnat peste ele apă fierbinte.

Cocaină falsă, cumpărată cu Bitcoin

Ultima dată a cumpărat 70 de semințe, din care au crescut doar cele 37 ridicate de polițiști. Nici încercarea de a se extide pe cocaină n-a fost mai norocoasă. A comandat pe un site 100 de grame de droguri pentru care a plătit echivalentul a 300 de euro în moneda virtuală Bitcoin. Când a primit plicul, înăuntru era doar un praf alb, fără urme de substanțe psihotrope.

Deși n-a reușit în ”afaceri”, tânărul a ajuns în atenția procurorilor care l-au trimis în judecată pentru trafic de droguri, dar și pentru deținere. Infrațiunea de cultivare pentru consum propriu a fost clasată.
Pe parcusul anchetei, spun procurorii, BM a avut o atitudine sinceră, a recunoscut și a regretat faptele de care este acuzat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax