Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unui bărbat din Alba amendat pentru că și-a reparat gardul. ”Plimbarea” unui dosar prin instanțele din județ

Publicat


gard metal

Un an de zile ”s-a plimbat” un bărbat din Lupșa, în instanțele de judecată din Alba, pentru o amendă de 1.000 de lei, primită pentru că și-a reparat un gard vechi de 70 de ani. 

În august 2018, bărbatul era amedat de către reprezentanții Primăriei Lupșa pentru că a început reparația gardului, dar fără a deține autorizație de construire.  Acesta a considerat că a fost amendat pe nedrept și a mers în instanță pentru a-și face dreptate. 

Însă în instanță, dosarul a ajuns de pe rolul Judecătoriei Câmpeni, la Tribunalul Alba și înapoi la Câmpeni.

Cum s-a desfășurat toată povestea unei amenzi de 1.000 de lei. 

În 9 august 2018, bărbatul a fost amendat cu 1.000 de reprezentanții Primăriei Lupșa pentru ca început repararea unui gard vechi de 70 de ani, care avea stâlpi din lemn.

Bărbatul a înlocuit stâlpii din lemn, cu stâlpi de țeavă de fier fixați în beton, dar care puși tot pe amplasamentul vechilor stâlpi. 

Mai mult, acesta a fost obligat să oprească lucrările până când va obține autorizație de construcție.  

Acesta a dat în judecată Primăria din Lupșa și a cerut anularea procesului verbal de constatare, înlocuirea cu un avertisment și obligarea primariei la cheltuieli de judecată. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Câmpeni. O primă decizie a venit în luna noiembrie 2018. Atunci, magistrații Judecătoriei Câmpeni au respins cererea bărbatului și au admis excepția invocată de reprezentanții primăriei.

Reprezentanții au invocat o excepție în care au spus că Primăria Comunei Lupșa nu are calitate procesuală pasivă în acest caz și că parte în proces poate fi Unitatea Administrativ Teritorială Lupșa.

”(…) excepția invocată de către Instituția Primăriei comunei Lupșa  este întemeiată iar ca și consecință plângerea formulată va fi respinsă ca fiind introdusă împotriva unei persoane care nu are calitate procesuală pasivă” se arată în motivarea Judecătoriei Câmpeni din 20 noiembrie 2018. 

Bărbatul a făcut apel la decizie și dosarul s-a mutat pe rolul Tribunalului Alba. La sfârșitul lunii martie, judecătorii de la Tribunalul din Alba au considerat că ”judecătoria a admis în mod greșit excepția lipsei calității procesuale pasive ridicate de intimata Instituția Primăria comunei Lupșa” se arată în motivarea Tribunalului Alba, vizibilă pe rolli.ro, din data de 28 martie 2019. 

Din acest motiv, Tribunalul Alba a anulat sentința și a trimis la Câmpeni spre rejudecare dosarul amenzii de 1.000 de lei. 

La Câmpeni, după un an de zile de procese, în data de 14 noiembrie 2019, magistrații Judecătoriei Câmpeni, au decis că bărbatul are dreptate și au anulat amenda de 1.000 de lei.

”Instanța constată că procesul verbal este nelegal întocmit în cauză fiind incidente dispozițiile art 11 alin 1 lit a din Legea 50/1991  având în vedere faptul că prin repararea gardului nu s-a schimbat forma acestuia și nici materialele  din care era făcut,  ci doar proporția acestora (înainte era construit din stâlpi din lemn și din loc în loc din stâlpi din fier și a fost reparat prin înlocuirea stâlpilor din lemn și fier doar cu stâlpi din fier ).

Gardul a fost reparat pe același aliniament ca și gardul vechi.

Pentru aceste considerente va admite plângerea contravențională formulată de petentul împotriva procesului verbal nr. 4823 încheiat la data de 09.08.2018 , pe care îl va anula și va exonera petentul de la plata amenzii de 1000 lei” se arată în decizia judecătorilor din Câmpeni, din 15 noiembrie. 

Totuși, este posibil ca procesul sa nu fie definitivat, deoarece în urma deciziei, părțile pot face apel în termen de 30 de zile. 

sursă foto: unsplash.com / Adriana S.

 

 

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EDUCAȚIE

Unii elevi din Alba fac naveta 50 km ca să ajungă la școală. Care este situația din țară

Publicat

Peste 2000 de elevi din Alba fac naveta la școală. Majoritatea au de parcurs, în medie, 20-25 de kilometri, dar sunt și cazuri de elevi care fac naveta 50 de kilometri, potrivit IȘJ Alba. Dacă unii dintre elevi sunt nevoiți să facă naveta la școală pentru că în localitatea de domiciliu nu au unitate de […]

Citește mai departe
Publicitate

EDUCAȚIE

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, suspecți de gripă. Care este starea acestora

Publicat

Doi copii de la o grădiniţă din Alba Iulia, din grupe diferite, sunt suspecţi de gripă, aceştia prezentând o formă uşoară, care nu necesită spitalizare, potrivit celor declarate, marţi, pentru Agerpres, de către directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Alexandru Sinea, informează românia24.ro.  “Au apărut astăzi cele două cazuri de suspiciune de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Cinci posturi de preot vacante în județul Alba. Lista parohiilor, numărul de enoriași și criterii de selecție

Publicat

Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a publicat lista parohiilor vacante în această perioadă. Din cele nouă posturi afișate, opt sunt disponibile prin numire, iar unul prin transfer. Cinci posturi sunt disponibile în județul Alba, trei în Sighișoara și unul Târgu Mureș. Posturi vacante, disponibile prin numire: Preot paroh, Parohia Heria cu filia Sânbenedic, Protopopiatul Aiud; Număr […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

INVESTIȚIILE ANULUI 2020, la Aiud: Cum vrea administrația să modernizeze orașul. LISTA proiectelor mai mari de 100.000 de euro

Publicat

Administrația locală din Aiud va demara în acest an proiecte de peste 59.000.000 de lei. Printre investiții se numără introducerea transportului public ecologic, modernizarea unor străzi, reabilitarea și extinderea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 2 și reabilitarea Pieței agroalimentare Dr. Constantin Hagea. Totodată, în 2020 vor fi finalizate proiecte de aproape 14 milioane de lei, […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate