Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povestea unui tânăr din Alba Iulia, care a ajuns campion regional la darts, în Italia. Va participa la campionatul național

Publicat

Un tânăr din Alba Iulia, dar care stă de mai bine de 11 ani în Italia, a devenit campion regional la darts. Este vorba despre Marius Virgil, care face parte din echipa ”Dart Club HeadShot”, din regiunea Marche. 

Echipa de darts a reușit să câștige campionatul regional, iar următorul pas este să reprezinte regiunea la campionatul național de darts din Italia, competiție sportivă ce va avea loc în 3 – 4 iunie, în Bologna. 

Am stat de vorbă cu Marius pentru a afla cum s-a apucat de darts și mai ales cum a devenit campion regional.

Marius este singurul român din echipă și de doi ani joacă darts la vârful de fier. Mai exact, este vorba despre săgeți de darts cu vârf de fier, fiind si competiții dedicate pentru săgețile cu vârf de plastic.

A plecat în Italia în urmă cu 11 ani, iar de darts s-a apucat din 2015. Acesta a mai jucat darts, dar din pasiune, în anul 2008, într-un bar din Alba Iulia, însă după ce a ajuns în Italia a făcut pasul către profesioniști.

”Din 2015 m-am apucat din nou cu o echipă de soft (vârf de plastic), din păcate în 2020 a fost pandemia, barul s-a închis și de anul trecut fac parte din echipa de ”steel” (vârf de fier) ”Headshot” din Montefiore, darts-ul fiind un sport care ma atras de la prima vedere”, a declarat Marius.

Se antrenează zilnic, o oră, când ajunge acasă de la muncă, iar în fiecare vineri merge la club pentru a se antrena alături de colegii săi.

”Este un sport la care este obligatoriu antrenamentul zilnic pentru a avansa” spune acesta.

Ca în orice sport, dacă vrei să faci performanță ai nevoie de bani, de sprijin financiar și de sponsori.

Marius lucrează în domeniul lemnului, de la ora 8 dimineața la ora 18.00 și nu este zi ca de la ora 21.00 să nu aibă ora de antrenament pentru darts.

”Este un sport care te ține tot timpul concentrat, este un joc matematic pentru că trebuie să iți calculezi aruncările și punctele ramase care din combinația de triple și duble să închizi mai repede decât adversarul tau”, a mai spus Marius.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax