Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Povești cu oameni de la Muntele Găina: Familia Tudorache care a vizitat toată România și parte din Europa cu rulota

Publicat

Târgul de Fete de la Muntele Găina este un eveniment cu oameni, pentru oameni. Mii de persoane prezente, fiecare cu câte o poveste de viață.

Am vrut să aflăm poveștile celor care vin pe platoul muntelui și de ce. 

Așa i-am întâlnit pe Goergel și Goguța, sau mai pe scurt familia Tudorache. Soț și soție, doi pensionari simpatici care de 12 ani bat țara în lung și în lat, dar și Europa cu rulota sau caravana. 

Sunt pasionați de turism și anual, din mai până în octombrie pleacă de acasă și merg unde aud că este o zonă de vizitat. Așa au aflat despre Târgul de Fete de la Muntele Găina.

Se aflau la Cluj când au aflat de la un alt turist că în Alba se desfășoară un eveniment, într-o zonă naturală. Nu au stat pe gânduri și au plecat imediat către Muntele Găina.

Cei doi au grijă de caravana lor ca de o garsonieră.

Mai exact, în timp ce Georgel conduce, Goguța are grija de garsoniera lor pe patru roți. Au frigider, aragaz, dormitor, toaletă și apă caldă în caravana lor. ”Cu aceste condiții am făcut Europa” a precizat bucuroasă Goguța.

De asemenea își aduc aminte de vremurile când mergeau prin țară cu cortul. ”Am prins anii cei mai frumoși de cort. Anii în care te opreai, te instalai, dădeai bună ziua la cei care erau lângă tine și puteai să nu pui lacăt pe cort. Doar trăgeai fermoarul și plecai în drumeție” a spus Georgel.

La Muntele Găina au rămas uimți de frumusețea naturii. Din județul Alba se urcă în caravană și merg tocmai în Deltă, locație în care merg anual pentru frumusețea naturii dar și pentru pescuit.

Aceștia consideră că turismul este cel mai eficient și frumos mod de a învăța istoria unei țări, a unei civilizații.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax