Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Practicieni de succes, angajați de top! Un nou proiect Erasmus+ la Colegiul Tehnic ,,Alexandru Domșa” din Alba Iulia

Publicat

IMG_8189 Începând cu anul școlar 2017 – 2018, Colegiul Tehnic ,,Alexandru Domșa” din Alba Iulia va derula un proiect european Erasmus+, acțiunea cheie KA1, proiecte de mobilitate, formare profesională (VET) – mobilități pentru elevi.

Grantul aprobat pentru proiectul “ Practicieni de success, angajați de top!” , cu numărul de referință 2017-1-RO01-KA102-036914, este de 55.783 euro.
De acest proiect vor beneficia elevii cu următoarele calificări: mecanic auto – învățământ profesional, electronică automatizări – învățământ liceal, care vor desfășura stagii de pregătire practică la Centrul de Învățare continuă IPODOMI, Grecia; operator la mașini cu comandă numeric – învățământ profesional și tehnician operator tehnică de calcul – învățământ liceal, care vor desfășura stagii de formare profesională la Tellus Education Group, Marea Britanie.

IMG_1148(2) Oferirea de oportunități de formare profesională, de dobândire de competențe lingvistice, creștere a stimei de sine și a orizontului de așteptare al elevilor, contactul cu alte culturi și cu alți elevi dintr-o altă țară, precum și dezvoltarea personală a elevilor sunt obiective ale acestui proiect. Elevii beneficiari ai activităților de formare vor avea o șansă în plus să facă față competiției de pe piața forței de muncă prin achiziția de competențe, deprinderi, priceperi care să le faciliteze accesul la un loc de muncă în calificarea dobândită.

Școala își propune să asigure formare profesională cu ajutorul acestor proiecte pentru toate calificările din oferta educațională a Colegiului Tehnic ,,Alexandru Domșa”, care, pentru anul școlar 2017 – 2018, este:
Liceu, învățamânt de zi: tehnician operator tehnică de calcul și tehnician mecanic pentru întreținere și reparații;
Liceu, învățamânt seral: technician mecatronist;
Învăţământ profesional de stat cu durata de 3 ani: mecanic auto;
Învăţământ profesional dual, Şcoala Profesională Germană Alba: operator la mașini cu comandă numerică, electromecanic utilaje și instalații industriale, turnător

Prin derularea de astfel de proiecte, elevii vor învăța să opereze pe echipamente moderne, vor utiliza tehnologii avansate care fac obiectul cererii agenților economici, viitorii angajatori. Organizația noastră va beneficia pe termen lung de aceste achiziții prin motivarea tuturor elevilor de a deveni mai buni profesioniști, de a aduce un plus de valoare comunității din care provin.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax