Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Praf saharian în vestul, nordul și centrul României. Poate cauza probleme de sănătate pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii

Publicat

Praf saharian în România: Particulele se vor menţine deasupra teritoriului României luni şi marţi iar depuneri de praf vor fi observate în vest, nord şi centru, unde sunt prognozate ploi.

Informația, citată de Agerpres, a fost făcută publică de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

„La finalul lunii martie, circulaţia predominant sud-vestică a favorizat pătrunderea unei mase de aer încărcate cu particule de praf de origine sahariană deasupra României.

În perioada 1 aprilie, ora 10:00 – 2 aprilie, ora 22:00 se vor menţine particule de praf deasupra teritoriului României, iar depuneri de praf vor fi observate începând cu noaptea de luni spre marţi, în vest, nord şi centru, unde sunt prognozate ploi”, se arată în comunicatul ANM.

Praf saharian: ce este și ce efecte poate avea

Praful Saharian este un termen folosit pentru a descrie praful sau nisipul transportat din regiunea Saharei, care este adus în alte zone, mai ales în Europa, de către vânturi puternice.

Acest fenomen apare atunci când vânturile suflă din Sahara către alte regiuni, ridicând particule fine de nisip și praf din solul arid și transportându-le pe distanțe mari.

Praful Saharian poate afecta calitatea aerului și poate cauza probleme de sănătate pentru cei care sunt expuși la el, în special pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii.

De asemenea, poate afecta vizibilitatea și poate duce la depunerea de straturi fine de praf pe suprafețe, inclusiv pe mașini și clădiri.

În plus, praful Saharian poate avea și efecte asupra mediului, influențând procesele de formare a norilor și chiar fertilizarea solului în anumite regiuni.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax