Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Pragul de impozitare a pensiilor ar putea fi modificat. Ministrul Finanțelor anunță că analizează creșterea valorii neimpozabile

Publicat

Ministrul Finanțelor Adrian Câciu a anunțat miercuri că instituția pe care o conduce și Ministerul Muncii fac o analiză a impozitării sistemului de pensii, vorbind de posibilitatea creșterea pragului până la care pensiile sunt scutite de impozit.

În prezent respectivul prag este stabilit la 2.000 de lei. „Sistemul public de pensii nu este impozitat până la valoarea de 2.000 de lei. Lucurile aşa vor rămâne, analizăm să vedem dacă această valoare neimpozabilă poate fi crescută, având în vedere că această scutire de impozit a intervenit în anul 2017, între timp, lucrurile au evoluat din perspectiva inflaţiei”, a spus Câciu.

Ministrul spune că analiza invocată va fi discutată în coaliția de guvernare, și că „până în toamnă lucrurile vor fi lămurite”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax