Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Președintele interimar al Comitetului de inițiativă Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană a fost ales vicepreședinte PSD

Publicat

Radu Todoran, din 23 noiembrie 2011 este vicepreședinte PSD Alba Iulia

Lovitură de teatru în grupul de susținere a proiectului „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”. Proaspătul ales în funcția de președinte interimar, Radu Matei Todoran a fost ales, miercuri după-amiaza, în funcția de vicepreședinte la PSD Alba Iulia.

Demisionar în urmă cu câțiva ani din PDL, după ce a candidat pe listele acestui partid la Consiliul Local Alba Iulia, Todoran nu și-a declarat niciodată apartenența la PSD sau la alt partid din România.

În data de 3 noiembrie 2011, Radu Todoran a fost propus în funcția de președinte interimar al comitetului de inițiativă „Alba Iulia 2020 – Capitală Culturală Europeană”, considerându-se că nu are niciun angajament politic. După ce a fost propus în funcție, Todoran nu a precizat că este membru PSD și nu a dat de înțeles că ar avea legături cu acest partid. Vezi video din timpul întâlnirii din 3 noiembrie (minutele 2.00-4.00), întâlnire desfășurată la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, locație special aleasă de comitet pentru a sugera o delimitare a inițiativei de jocul politic.

Radu Matei Todoran a fost director la fabrica de porțelan „Apulum”. La alegerile locale din 2008 a candidat pe listele PDL pentru o funcție de consilier. Și-a dat demisia din PDL după câteva luni, iar în 2009 a fost angajat ca city manager la Primăria Sebeș, mișcare îndelung comentată la vremea respectivă, din cauză că atribuțiile pe care le avea acestă funcție erau aproape identice cu ale primarului. Până la urmă a demisionat și s-a implicat în afaceri, fiind unul dintre asociații Pensiunii „7 Cetăți” de la Pianu.

PSD Alba se află de mai multă vreme într-o criză de lideri, organizația condusă de Dîrzu nereușind să-și califice candidații pentru alegeri la niciuna dintre cele două funcții importante în județ, cea de primar al municipiului Alba Iulia și cea de președinte al Consiliului Județean Alba. Candidații propuși de PSD Alba au obținut rezultate net inferioare în sondajele interne față de cei ai PNL. O tentativă de schimbare din funcție a președintelui Ioan Dîrzu s-a soldat cu un eșec , cu o lună înainte de alegerile la președinție din 2009.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: Noul vicepreşedinte al organizaţiei municipale PSD, Radu Todoran va candida pentru o funcţie de de consilier local | alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax