Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Președintele Regiunii Autonome Friuli Venezia Giulia, Renzo Tondo, în vizită oficială la Alba Iulia

Publicat

Președintele Regiunii Autonome Friuli Venezia Giulia, Renzo Tondo, însoțit de o delegație instituțională, a fost primit vineri, la Alba Iulia de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava.

Regiunea Autonomă Friuli Venezia Giulia și județul Alba se află în relații de parteneriat din anul 2007 când, la Udine, a fost semnat Protocolul pentru colaborare ce consfințește relația dintre cele două unități administrativ-teritoriale.

Cu ocazia vizitei de vineri, cei doi președinți au semnat o Declarație comună care confirmă angajamentul reciproc pentru colaborare și stabilește o foaie de parcurs de urmat de către cei doi parteneri, pe termen mediu, pentru realizarea de noi acțiuni concrete.

Discuțiile bilaterale vizează parteneriatul pentru dezvoltare economică, turistică și culturală, un rol important fiind atribuit cooperării cu Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia. De asemenea, se va discuta modalitatea practică de realizare a unei cooperări între regiunea italiană și Agenția de Dezvoltare Regională Centru.

Renzo Tondo şi-a facut o imagine de ansamblu în ceea ce priveşte potenţialul economic al judeţului nostru, iar devoltarea indrustriala a lemnului este unul dintre ele. Acesta a declarat la Alba Iuila că va mijloci relaţiile între investitorii din regiunea sa cu autorităţile din judeţul nostru, dacă va identifica oameni de afaceri italieni care doresc să-şi dezvolte afacerile în industria lemnului din România.

La rândul său, preşedintele Ion Dumitrel a declarat că judeţul Alba are foarte multe de învăţat despre “ideea de promovare turistică şi turismul profesionist” de la partenerii italieni.

În domeniul Sănătăţii, italienii se vor implica în dezvoltarea Secţiei de Oncologie din Alba Iulia, aceştia având în  Regiunea Friuli Venezia un centru modern care luptă împotriva tumorilor.

Colaborarea de până acum dintre cele două regiuni s-a concretizat în realizarea unui proiect, în valoare de 1,7 milioane de lei, aflat în desfășurare, ce vizează formarea şi pregătirea funcţionarilor din administraţiile locale în vederea generării unei dezvoltări durabile în sectorul turismului rural. Alte acțiuni comune au vizat pregătirea unui proiect destinat dezvoltării resurselor umane și schimburi de experiență în domeniul turismului, mai mulţi administratori de pensiuni din judeţul Alba având ocazia de a studia la faţa locului, în Italia, modul în care este condusă o afacere în turism.

Din delegație a mai făcut parte şi Radu Dobre, Consulul General al României la Trieste și Stefano Mistretta, Consulul General al Italiei la Timișoara. Tondo a sosit la Alba Iulia după o vizită de lucru la București, în cadrul căreia au avut loc întâlniri la nivel de ministere și autorități centrale.

În cadrul vizitei de vineri, Tondo a fost primit de primarul Mircea Hava, la sediul municipalității Alba Iulia. Autorităţile din Alba urmează să stabilească o dată la care vor întoarce vizita.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax