Connect with us
Publicitate

AIUD

Prebet Aiud, obligată de instanță să plătească aproape 2,6 milioane de lei unui constructor din Alba Iulia

Publicat

Firma Prebet SA din Aiud, una dintre cele mai importante companii din județ este obligată de instanță să plătească o sumă mare de bani unui constructor de hale industriale.

Este vorba despre suma de aproape 2,6 milioane de lei, bani pe care o firmă din Alba Iulia i-a cerut la finalizarea unor lucrări. Societatatea din Aiud a refuzat să plătească și totul a ajuns la secția a II-a a Tribunalului Alba.

Mai mult, Prebet va trebui să plătească și cheltuielile de judecată în sumă de 12.100 de lei.

”Ordonă debitoarei să plătească creditoarei cheltuielile de judecată în sumă de 12100 de lei. termen de plată de 20 zile de la data comunicării ordonanţei. Executorie.

Cu drept de cerere în anulare în termen de 10 de zile de la comunicare. Cererea se va depune la Tribunalul Alba.

Pronunţată astăzi, 28 mai 2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” se arată în soluția pe scurt de la instanță.

Potrivit documentelor depuse la instanță, societatea din Alba Iulia a realizat proiectul tehnic, dar a fost întârziată de lucrările care cădeau în sarcina beneficiarului, Prebet.

Firma a terminat lucrările, iar Prebet a plătit toate tranșele intermediare, până la ultima, când a invocat întârzierea lucrărilor și a solicitat penalități de întârziere.

La rândul lui, constructorul din Alba Iulia a invocat întârzieri provocate chiar de beneficiar.

Așa s-a ajuns în instanță, unde s-a decis că Prebet trebuie să plătească.

Obiectul principal de activitate al firmei din Aiud este producerea și comercializarea traverselor din beton armat precomprimat pentru linii de cale ferată cu ecartament normal și prefabricate din beton armat pentru structuri în construcții.

Compania este listată și la bursă.

Alba24 a cerut Prebet, pe email, câteva explicații legate de situația creată și eventual o persoană de contact, însă compania nu a răspuns.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax