Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Precizări AEP: Cum vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus. Vor putea cere urnă mobilă, dar cine o va duce?

Publicat

Una dintre principalele întrebări în legătură cu alegerile locale este cea legată de modul în care vor vota persoanele infectate cu noul coronavirus.

Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică, afirmă că acestea, atât cele aflate în carantină sau izolare, cât şi cele din spitale, vor putea vota la alegerile locale folosind urna mobilă.

„Vor putea să ceară urna specială, denumită urnă mobilă în termeni populari. Îşi vor exercita dreptul la vot în condiţii normale, pentru că Institutul Naţional de Sănătate Publică a comunicat că portul măştii de către ambele persoane diminuează aproape la maximum această răspândire a virusului”, a declarat Mituleţu-Buică.

El a precizat că vor fi „condiţii speciale” doar pentru bolnavii aflaţi în secţiile de terapie intensivă, unde se vor lua măsuri suplimentare de siguranţă.

Există însă riscul ca persoanele desemnate să meargă cu urna mobilă să refuze acest lucru, în condițiile în care intrarea în secțiile speciale din spitale atrage riscuri pe măsură.

Ce se întâmplă cu persoanele care se prezintă la urne cu simptome

La rândul său, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 și care se vor prezenta la vot, la alegerile locale, vor avea un circuit separat.

Pentru aceste persoane va fi pregătită o cabină specială.

„Persoanele care se vor prezenta la vot şi vor avea simptomatologie vor avea un circuit separat, vor avea prioritate şi vor avea o cabină de vot dedicată pentru acest lucru”, a spus ministrul.

Întrebat ce se întâmplă dacă o persoană a fost declarată pozitivă şi a fost în secţia de votare, Tătaru a răspuns: „Acea persoană atrage după sine o anchetă epidemiologică”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax