Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la ANAF pentru microîntreprinderi. De la ce obligație fiscală sunt exceptate

Publicat

Firmele care în anul 2022 au fost plătitoare de impozit pe veniturile microîntreprinderilor și care îndeplinesc condițiile pentru aplicarea acestui sistem și în 2023 nu au obligația de a depune declarație de mențiuni pentru a comunica menținerea acestui sistem de impunere, comunică ANAF.

Potrivit sursei citate, acestea nu au obligația de depunere a unei declarații de mențiuni (formular 700 sau, după caz, formular 010) întrucât, în această situație, nu se modifică datele din declarația de înregistrare fiscală.

În conformitate cu prevederile art. 88 alin. (1) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, contribuabilii au obligația depunerii unei declarații de mențiuni în cazul modificării ulterioare a datelor din declarația de înregistrare fiscală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax