Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Precizări de la INS: Prezentarea CNP-ului la Recensământ este obligatorie. Vezi ce amendă primeşti dacă furnizezi date eronate

Publicat

Institutul Naţional de Statistică (INS) a atenţionat că, pentru colectarea Codului Numeric Personal (CNP) la Recensământ există o bază legală şi ca românii au obligaţia de a prezenta aceste date către recenzori. Conform legii, susţine INS, CNP-ul este o informaţie obligatorie în programul de înregistrare, iar „refuzul furnizării acestora sau furnizarea de date eronate sau incomplete” este contravenţie, care se sancţionează cu amendă între 1.500 lei şi 4.500 lei.

INS a argumentat cu „articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează ca ‘refuzul furnizării personalului de recensământ a informaţiilor prevăzute în programul de înregistrare sau furnizarea de date eronate sau incomplete” constituie contravenţie. Conform art.18 din H.G. 922/2011, „contravenţiile prevăzute la articolul 21, alin. (1), lit. b din H.G. 1502/2009, – se sancţionează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei”.

Precizarea a fost formulată după ce în mass-media s-au emis păreri şi interpretări care sugerau că furnizarea CNP-ului nu ar fi obligatorie la Recensământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. BABAROASELE

    miercuri, 26.10.2011 at 10:15

    Buna ziua,

    Cei de la INS cred ca au glume in program.Prin Legea 677/2001 s-a reglementat clar ca este nevoie de acordul de vointa pt ca o entitate(Pers juridica, fizica etc) sa poata utiliza datele cu caracter personal!!!In Romania se poate deroga de la o Lege printr-o Hotarare de Guvern vezi HG.1502/2009 si alte asemenea acte IMBECILE emise de executiv cu incalcarea Legii nr.677/2001.

    Dar Romania face parte din UE cu drepturi depline iar in acest sens exista DIRECTIVA UE 95/46/EC care reglementeaza utilizarea datelor cu caracter personal si de la aceasta directiva nu se poate deroga!!!!

    Asa ca mana pe carte pt cine nu stie si debiteaza GULGUTE!!!!Este nevoie de acordul de vointa pt utilizarea datelor cu caracter personal!!!!!!!!!!!

    Va rog sa nu mai dezinformati populatia si fara AMENINTARI cu AMENDA!!

    Guvernul BOC este in ilegalitate nu cetatenii Romaniei iar cei de la INS repeta ca si papagalii tot ce spune GUVERNUL!!

  2. albaiulianul

    miercuri, 26.10.2011 at 11:20

    Pai,purtatorul de cuvant al INS a informat clar si a fost televizat ca furnizarea CNP-ului nu e obligatorie! Orice amenda va fi nula in baza acestei informari autorizate a statului!! Ar trebui sa retracteze ce a zis,dar atunci va trebui reluat recensamantul!!
    poulatia e in deruta totala…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax