Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Precizări de la Primăria Ocna Mureş, după ce două zile locuitorii nu au avut apă: Au fost avarii la o conductă veche de peste 40 de ani

Publicat

primaria ocna mures După ce locuitori din zonele Decea, Inoc, Miraslău, Unirea şi Ocna Mureş au rămas fără apă timp de două zile în acest weekend, Primăria orașului a transmis precizări. Administraţia locală precizează că s-au produs două avarii la o conductă de apă veche de 40 de ani şi că sunt planuri pentru înlocuirea acesteia.

Comunicatul Primăriei Ocna Mureş:

Apa potabilă în oraș este asigurată de conducta care leagă Ocna Mureș de Galda. Această legătură are o vechime de peste 40 de ani și a fost proiectată și realizată la parametrii existenți în acea perioadă.

În cei 40 de ani la această conductă au mai fost racordate sau extinse și alte localități (Decea, Miraslău, Unirea etc) ceea ce a dus în timp la necesitatea creșterii presiunii de exploatare și de aici suprasolicitarea ei. Astfel au apărut în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015 cele două avarii pe rețea, respectiv defectarea a două vane la Alba Iulia și apoi spargerea conductei la Unirea.

Termenul de garanție a unei astfel de investiții este de 30 de ani. Înlocuirea acesteia este în planul de refacere a infrastructurii de alimentare cu apă pe care îl are Apa CTTA Alba, există în lucru acum studiul de fezabilitate pentru înlocuirea conductei Galda – Ocna Mureș. Dorința este ca noua conductă să fie realizată la noile condiții de exploatare, care să includă și creșterea prognozată pe perioada următoare pentru zona deservită.

Tocmai pentru a veni în întâmpinarea unei astfel de investiții Primăria Ocna Mureș a realizat din fonduri proprii, anul trecut, înlocuirea rețelei de apă pe străzile Brazilor, Ștefan Augustin, Axente Sever, 1 Mai, 8 Martie precum și în cartierul Uioara de Sus Blocuri.

Lipsa de comunicare a celor de la Apa CTTA a creat un disconfort important locuitorilor orașului Ocna Mureș, ne dorim ca pe viitor locuitorii să fie informați despre întreruperile care apar în furnizarea apei și cauzele lor. Această comunicare este mai mult decât necesară, obligatorie, pentru a nu crea stări tensionate sau conflictuale între locuitori și Apa CTTA Ocna Mureș.

Primăria Ocna Mureș își cere scuze locuitorilor pentru problemele apărute în zilele de 17 și 18 ianuarie 2015 în distribuția de apă în oraș.

Îi asigurăm pe ocnamureșeni că administrația locală depune toate eforturile pentru îmbunătățirea calității apei, atât pe plan local, prin investiții proprii (în acest an străzile Crângului, Viilor, Teilor), cât și prin susținerea tuturor acțiunilor referitoare la înlocuirea rețelei învechite dintre Galda și Ocna Mureș.

Această conductă ieșită din termenul de exploatare a fost generatoarea majorității neajunsurilor privind calitatea serviciilor oferite de Apa CTTA Alba în orașul nostru, înlocuirea ei fiind absolut necesară ca finalitate a tuturor problemelor legate de alimentarea cu apă în zonă.

Fără această investiție majoră problemele vor reveni și vor crea permanent disconfort și neajunsuri tuturor locuitorilor din Ocna Mureș„.

Reprezentanţii APA CTTA au anunţat duminică dimineaţa despre avaria produsă în zona Ocna Mureş.

Citeşte şi Cinci localități din ALBA fără APĂ de o ZI, în urma unei avarii la conducta din Ocna Mureș. Precizări de la Apă CTTA și primarul Silviu Vințeler

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax