Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Predarea și evaluarea elevilor în mediul online, incluse în fișa postului pentru profesori, învățători și educatori

Publicat

copii studenti elevi calculator

Cadrele didactice au primit oficial atribuții prin fișa postului referitoare la predarea și evaluarea elevilor în mediul online. Aceste prevederi se regăsesc în noua fișă-cadru pentru personalul didactic din preuniversitar, publicată în Monitorul Oficial.

Noua fișă a postului introduce și sarcina profesorului de a organiza și desfășura activități prin participare la acțiuni de voluntariat, precum și aceea de a se implica în prevenirea și combaterea violenței și bullyingului în mediul școlar și/sau în mediul online, scrie edupedu.ro.

Vezi și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a VIII-a

Noutăți:

Atribuțiile specifice postului la capitolul ”Proiectarea activității – elemente de competență” se modifică prin adăugarea următoarelor:

– proiectarea activităților-suport pentru învățarea în mediul online

– proiectare a instrumentelor de evaluare aplicabile online

Citește și BACALAUREAT 2020: Toate testele de pregătire și baremele. Modele de subiecte pentru examenul elevilor de clasa a XII-a

La „Realizarea activităților didactice curriculare”, se introduce ”organizarea și desfășurarea activităților didactice curriculare în mediul școlar și online”

La „Realizarea activităților didactice extracuriculare”, sunt incluse ”organizarea, coordonarea sau și desfășurarea activităților extracuriculare în mediul școlar, extra școlar și mediul online”, ”organizarea și desfășurarea de activități prin participare la acțiuni de voluntariat”

Evaluarea rezultatelor învățării cuprinde și ”elaborarea și aplicarea unor instrumente de evaluare a activității online”

Capitolul care prevede „Contribuția la dezvoltarea instituțională și la promovarea imaginii unității școlare” a fost completat ”promovarea de activități de învățare interactivă prin utilizarea unor instrumente realizate cu ajutorul tehnologiei” și ”implicarea în prevenirea și combaterea violenței și bullyingului în mediul școlar și/sau în mediul online”.

sursă: edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax