Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Aproape 200 de elevi din Alba încep anul școlar cu WC în curtea școlii. Prefect: primarii ar trebui să cumpere toalete mobile

Publicat

Primarii care au în localitățățile pe care le conduc școli fără toalete sau fără apă curentă au fost sfătuiți astăzi de prefectul de Alba, Dănuț Hălălai, să achiziționeze toalete mobile de tip container, pe care să le racordeze la apă. Potrivit acestuia, în județ sunt aproximativ 200 de copii care învață în asemenea școli.

În  principal este vorba despre cătune de munte, izolate, în zone precum Scărișoara, Poiana Vadului și altele, unde învață un număr foarte mic de copii, spune prefectul. Este vorba despre grădinițe și școli de doar 2,3 copii și care cel mai probabil în anii următori nu vor mai avea nici un copil.

halalai danut prefect

”Am găsit o soluție destul de importantă, o soluție prin care am propus primarilor acestor UAT-uri să achiziționeze containere, toalete mobile, și să le racordeze prin SAS-uri la școli acolo unde nu există posibilitatea de a face la momentul de față… pentru că este foarte întârziat, după cum știm fiecare… Aceste lucruri trebuiau făcute un pic mai repede. În principal vorbim de cătune izolate, câteva, nu foarte multe” a declarat pentru Alba24, prefectul de Alba, Dănuț Hălălai.

”Problemele nu mai sunt atât de grave ca și în anii trecuți. Respectiv dacă acum trei ani aveam aveam un număr de undeva la trei mii și ceva de copii care învățau în unități neautorizate din punct de vedere sanitar, acum numărul acestora s-a redus sub 200 de copii. Acum avem sub 20 de unități neautorizate” a declarat directorul DSP Alba, Alexandru Sinea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax