Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Prefectul de Alba face demersuri pentru construirea unui Monument al Marii Uniri. Investiţia se ridică la 900.000 de lei

Publicat

Prefectul judeţului Alba a înaintat Guvernului României un proiect de hotărâre privind alocarea sumei de 900.000 lei în vederea construirii, în municipiul Alba Iulia, a Monumentului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. După cum se arată în nota de fundamentare a proiectului, fondurile solicitate vor fi alocate în perioada 2013-2018, în aşa fel încât investiţia să fie finalizată până la aniversarea Centenarului Marii Uniri. În acest sens, Ministerul Finanţelor Publice ar urma să introducă modificările corespunzătoare în structura bugetului de stat, precum şi în volumul şi structura bugetului Ministerului Culturii.

„Pentru construirea Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia s-au mai făcut demersuri de către comitetul de iniţiativă constituit în acest scop. Cum proiectul nu a putut fi finalizat până acum, am înaintat Guvernului României solicitarea privind alocarea sumei de 900.000 lei, necesară realizării lucrărilor, subliniind totodată importanţa acestei investiţii în condiţiile în care în anul 2018 vom aniversa 100 de ani de la înfăptuirea Unirii din 1 Decembrie 1918. Cred că o astfel de investiţie, pentru cinstirea memoriei eroilor poporului român şi a momentului istoric fundamental al Unirii, este oportună şi totodată necesară. Îmi doresc ca Monumentul Marii Uniri să fie construit la Alba Iulia până în anul 2018 şi am încredere că importanţa acestei investiţii va fi înţeleasă şi de către guvern”, a declarat prefectul judeţului Alba.

Dacă va fi aprobat, proiectul de hotărâre iniţiat de către prefectul Gheorghe Feneşer nu va avea impact asupra bugetului consolidat al statului aprobat pentru anul în curs. Cei 900.000 lei solicitaţi pentru construirea Monumentului Marii Uniri vor fi prevăzuţi în bugetul de stat, începând din anul 2014 şi ar urma să fie acordaţi în 4 tranşe egale.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cosmin

    duminică, 21.04.2013 at 17:01

    ASTIA CHIAR NU AU CE FACE CU BANII.??
    Cu banii astia se poate face un dig pt a proteja de viituri cateva sate de ex. Reformarea unor cladiri vechi.SI multe alte lucruri importante
    .Nu un ca-at de monument care nu ajuta la nimic doar la jefuit bani publici,
    ASTIA NU STIU SA FACA ALTCEVA DECAT sali de fitness terenuri de fotbal patinuare ..
    Ce ar fi sa impaduriti dealurile desertice care inconjoara alba ,vezi iesire spre CLUJ stanga.
    Sau amenajarea vaii ampoiului barabant spre podil de fier ferovial.daca mai vreti idei va mai dau dar lasati fantanile si monumentele pe ultimul loc …cind nu o sa mai fie novoie de altceva se vor face .

  2. Albaiulianul

    luni, 22.04.2013 at 10:45

    Curata megalomanie! Din ciclul ” hai sa fac ceva repede pana nu ma schimba astia sa las si eu o urma” se investesc aiurea bani in monumente fara gust. Daca vor scoate ceva de genul”rotorul” va fi degeaba. Nu va reprezenta Unirea si nici Alba Iulia ci va fi doar o pierdere colosala de bani si o uratire a orasului. De ce nu se investesc bani in Sala Unirii, ADEVARATUL MONUMENT al romanilor? Sala arata din ce in ce mai rau iar alesii isi amintesc de acest spatiu cu valente istorice doar atunci cand danseaza Hora Unirii sau vor sa epateze la conferinte ori congrese de dacologie. Tavanul se scorojeste, picturile sunt ingrozitoare ca reprezentare artistica. E pacat sa o lasam sa se distruga!

  3. bono

    luni, 22.04.2013 at 15:38

    Dom’ prefect … mai bine ai da banii aia la Spitalul municipal, caci uite „masurile politice” din ultimii 24 de ani ne-au adus la disperare … ne mor copiii in spitale dotate la nivelul anilor ’50 … ne pleaca toti specialistii in strainatate … nu avem drumuri … etc., etc. ..si mascariciului ii arde de monumente!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax