Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul de Alba: Monumentul Marii Uniri din Alba Iulia, finalizat peste patru ani, cu finanţare de la Guvern

Publicat

Până în 2018, la Alba Iulia va fi construit Monumentul Marii Uniri, aceasta este declaraţia prefectului judeţului Alba, Gheorghe Feneşer. Îşi doreşte ca, peste patru ani, la sărbătorirea celor 100 de ani de la Marea Unire, monumentul să fie edificat. În urmă cu o lună, în cadrul unei şedinţe, pe acest subiect, prefectul Gheorghe Feneşer şi-a luat angajamentul de a obţine, din partea tuturor prefecţilor şi preşedinţilor de consilii judeţene din ţară, sprijinul pentru construirea Monumentului Unirii la Alba Iulia.

În perioada imediat următoare, Nicolae Popa, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean de Iniţiativă, va face demersuri la Ministerul Culturii şi la Ministerul Finanţelor Publice în vederea realizării acestui obiectiv, respectiv finanţarea şi edificarea Monumentului Marii Uniri.

Week-endul trecut, prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer s-a întâlnit cu reprezentanţi ai diverselor asociaţii culturale din judeţ şi instituţii de cultură, având ca temă de discuţie edificarea Monumentului Marii Uniri la Alba Iulia.

Prefectul a înaintat adrese către şefii admnistraţiei publice locale, care şi-au manifestat susţinerea pentru demersul făcut de acesta.

Feneşer intenţionează să coopteze în cadrul Comitetului Judeţean de Iniţiativă pe viceprim-miniştrii Guvernului României, Liviu Dragnea, Gabriel Oprea şi vicepremierul Daniel Constantin, care şi-a manifestat deja interesul şi sprijinul în vederea realizării acestui deziderat.

“Urmează ca toate aceste mesaje de susţinere sosite de la prefecţi şi preşedinţi de consilii judeţene din ţară, să fie înaintate împreună cu documentaţia de specialitate aferentă, premierului României, pentru ca printr-un proiect de lege să fie aprobată edificarea acestui monument la Alba Iulia, care să fie finalizat până în anul 2018, când va avea loc aniversarea Centenarului Marii Uniri”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dorinteodor

    luni, 02.06.2014 at 21:30

    eu as reconstrui restaurantul-hotel DACIA eventual in parcarea din apropiere. distrugerea acestui edificiu care a avut un rol atit de important la 1918 a fost un dezastru pentru patrimoniul cultural romanesc…….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax