Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul de Alba propune crearea unui centru mobil de evaluare a persoanelor cu handicap

Publicat

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer propune înfiinţarea unui centru mobil de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru a facilita accesul celor în cauză la servicii de specialitate. În urma unei discuţii pe acest subiect cu reprezentanţii Consiliului Judeţean, va supune acest proiect atenţiei Ministerului Sănătăţii şi va cere colaborarea primarilor.

Iniţiativa este anunţată în contextul în care multe persoane din această categorie nu se pot deplasa la Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din Alba Iulia. Distanţa mare, starea precară de sănătate şi lipsa banilor necesari pentru transport sunt motivele pentru care persoanele cu handicap din judeţul Alba au nevoie de sprijinul autorităţilor, precizează reprezentanţii Prefecturii Alba.

„Din punctul meu de vedere, nu există probleme la care nu pot fi găsite soluţii, pentru că, de foarte multe ori, cea mai importantă este deschiderea autorităţilor faţă de cetăţeni şi necazurile lor. Pentru a-i ajuta pe aceşti oameni, voi purta în primul rând o discuţie cu Consiliul Judeţean Alba, în a cărui subordine funcţionează Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap din cadrul Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba. Personal, mi se pare oportună înfiinţarea unui centru mobil de evaluare a persoanelor cu handicap, pentru care e necesară obţinerea unei finanţări. Voi supune proiectul atenţiei Ministerului Sănătăţii şi voi cere inclusiv colaborarea primarilor în această chestiune. Cred că înfiinţarea unui astfel de centru mobil pentru evaluarea persoanelor cu handicap este realizabilă”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Prefectul judeţului Alba va purta discuţii în acest sens şi cu specialiştii din cadrul DGASPC Alba şi ai Direcţiei de Sănătate Publică, pentru identificarea modalităţii de finanţare a cheltuielilor de personal. „Cred că personalul medical ar trebui să fie format în primul rând din tineri, pentru că în felul acesta am reuşi, cred eu, să îi stimulăm din punct de vedere profesional. Ideea de bază e aceea că o concretizare a acestui proiect ar fi cel mai bun răspuns la problemele pe care cetăţenii judeţului mi le-au adus la cunoştinţă. Indiferent de rezultat, cel mai important este să facem tot ceea ce putem pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor şi nevoilor oamenilor”, a adăugat prefectul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax