Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul de Alba și vicepreședintele ANRSCUP, pe urmele utilajelor de deszăpezire. Ce au descoperit

Publicat

Prefectul de Alba Dănuț Hălălai și vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice – ANRSCUP, Daniel Zdrânc, au făcut astăzi o inspecție pentru a vedea modul în care s-au realizat activitățile de deszăpezire în județul Alba. Prefectul nu a comunicat nici o concluzie, însă Zdrânc a postat pe pagina sa de facebook o serie de nemulțumiri, desprinse după vizită: trotuare pline de gheață, zăpadă în zona școlilor și chiar scările înghețate ale Consiliului Județean Alba, care nu au fost curățate. De remarcat însă ar fi că scările respective sunt comune, atât pentru CJ Alba, cât și pentru Instituția Prefectului, ambele instituții avându-și sediul în aceeași clădire.

Cei care ar fi trebuit să își curețe scările și trotuarele din față sunt chiar reprezentanții celor două instituții, care folosesc respectiva intrare.

”Astăzi împreună cu Prefectul Județului Alba, domnul Dănuț Hălălai am făcut o inspecție în teren a modului în care se efectuează activitățile de deszăpezire pe drumurile județene dar și la nivelul municipiului Alba Iulia. Am constatat că cei de la DPL (firmă a Consiliului Județean) sunt complet depășiți de situație, pe multe drumuri județene nu s-a intervenit la timp, sau chiar deloc, îngreunând astfel circulația.
Și în Alba Iulia s-a intervenit cu întârziere pe drumurile principale, iar pe multe din cele secundare nu s-a intervenit deloc. În jurul școlilor zăpadă peste tot, trotuarele sunt ca și în anii trecuți, pline de gheață.

Totuși „În conformitate cu art.9, litera (f), din Ordonanţa nr. 21/2002 privind gospodărirea localităţilor urbane şi rurale, persoanele juridice şi fizice au obligaţia să efectueze şi să menţină curăţenia trotuarelor, a părţii carosabile a străzii sau a drumului, a locurilor de parcare pe care le folosesc şi să îndeparteze zăpada şi gheaţa de pe trotuarele din dreptul imobilelor şi incintelor în care îşi desfăşoara activitatea, potrivit normelor stabilite de consiliile locale. 
Conform cu prevederile HCL 368/ 2005 privind stabilirea sancţiunilor pentru faptele care constituie contravenţii în domeniul bunei gospodăriri a Municipiului Alba Iulia, modificată şi completată prin HCL 299 / 2006 şi HCL 138 / 2007, Art. 2, litera a, nr. crt. 13 ” Necurăţarea zăpezii şi a gheţii imediat după depunere de pe trotuare, din faţa imobilelor în care locuiesc sau işi desfăşoară activitatea ” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între :
-500-1000 lei pentru persoane juridice
-100-700 lei pentru persoane fizice”

Mai jos public lista cu utilajele care ar trebui să lucreze în Alba Iulia, și vă invit să verificați dacă sunt la datorie” a postat pe pagina sa de facebook, consilierul județean PSD, Daniel Zdrânc, care este și vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. Costy

    joi, 18.01.2018 at 19:13

    Au fost luati prin surprindere ca de fiecare data.sa isi ia bani cei de la polaris pentru dezapezire si sa se roage sa se incalzeasca vremea sa topeasca gheata si zapada. Amenda maxima pentru cei care nu si-au curatit trotuarul…..

  2. Georgiana

    joi, 18.01.2018 at 21:30

    Da sa vedeti pe e prin oarda de jos pe straziile secundare nu se poate circula

  3. Coco

    joi, 18.01.2018 at 21:40

    Niște comuniști parveniți au ajuns să ne conducă bravo Alba- Iulia !Mai bine ar pune mâna să faca ceva PSD-ISTI IMPUTITI NU SĂ UMBLATI DUPĂ SENZATIONAL

  4. Elena

    vineri, 19.01.2018 at 11:32

    stimate domn Costy, nu aveti dreptate. In data de 17.01.2018 cand a nins toata ziua, eu de ex. am curatat trotuarul de 3 ori, ultima data seara pe la ora 22 si dimineata ce sa vezi, a trecut plugul de la Polaris si toata zapada de pe sosea a dat-o pe trotuar si pe gardurile oamenilor, desi noi stim din alti ani cum se curata si nu maturam zapada pe sosea, ci pe marginea trotuarului. În cazul asta cine-i de vina. Masinile astea cu plugul trec cu o viteza mare si nu-i intereseaza unde zboara zapada, pe oamenii de pe trotuar, pe trotuar, pe garduri, in curti, numai soseaua, partea lor sa o curete si isi bat joc de munca altora.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax