Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul Gheorghe Feneșer: Ministerul Economiei a găsit o soluție pentru ca minele din județul Alba să nu rămână fără pază

Publicat

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului, Minvest S.A. Deva, l-a informat săptămâna trecută pe prefectul Gheorghe Feneşer că paza minelor închise din judeţul Alba, pe care compania le administrează, urmează să fie retrasă. Potrivit prefectului, Ministerul Economiei a găsit deja o soluție prin transferarea unor sume de bani de la Mediu, pentru ca aceste mine să nu rămână fără pază.

Directorul general al Minvest S.A. Deva, Daniel Andronache, a explicat faptul că această situaţie este cauzată de lipsa acută de fonduri cu care se confruntă compania. În condiţiile în care, la nivel naţional, au avut loc numeroase decese, din cauza pătrunderii persoanelor neautorizate în minele închise şi nepăzite, cu scopul extracţiei metalelor, prefectul Gheorghe Feneşer a precizat că, în opinia sa, astfel de situaţii trebuie evitate în judeţul Alba.

„Am informat de urgenţă Ministerul Economiei cu privire la problemele financiare ale Minvest S.A. Deva, care împiedică menţinerea pazei la minele închise din judeţul nostru şi am subliniat faptul că, în situaţia în care minele rămân nesupravegheate, ne putem confrunta cu riscul major al decesului acelor persoane care vor fi cu siguranţă interesate de metalele ce pot fi găsite aici. Vestea bună este că Ministerul Economiei a înţeles importanţa acestei probleme, astfel că s-a găsit deja o rezolvare a situaţiei, prin transferarea unor sume de la Mediu, cu scopul achitării cheltuielilor necesare asigurării în continuare a pazei minelor”, a declarat prefectul judeţului Alba, Gheorghe Feneşer.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Myky

    luni, 25.02.2013 at 15:16

    Domnule prefect,
    Noi, sebesenii, nu mai dorim poluare la Sebes.
    Ne puteti ajuta ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax