Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectul Prefectul Gheorghe Feneşer solicită premierului reprezentarea românilor din Ardeal pe Stema României

Publicat

Prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer a transmis în atenţia premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea o adresă prin care atrage atenţia asupra nereprezentării românilor din Ardeal pe actuala stemă a României. Iniţiativa a fost motivată de primirea unor memorii de la societăţi cultural-patriotice din Alba Iulia şi de la Filiala Alba a Partidul Conservator, prin care se semnala această situaţie.

„În careul 4 al Stemei României, Transilvania este reprezentată de simbolul secuilor, respectiv soarele şi luna, cel al maghiarilor, respectiv pasărea turu, iar, la rândul lor, saşii sunt reprezentaţi prin cele 7 cetăţi. Românii din Ardeal lipsesc cu desăvârşire de pe Stema României, fapt care mi-a fost sesizat de către diverse organizaţii cultural patriotice şi filiala Alba a Partidului Conservator, ai căror reprezentanţi cer imperativ repararea acestei greşeli”, precizează prefectul judeţului Alba.

„Sunt sigur că sunt în asentimentul românilor ardeleni, revoltaţi de însăşi ideea că populaţia din această regiune lipseşte de pe Stema României, motiv pentru care, vă rog să faceţi demersurile necesare, în sensul includerii românilor din Transilvania pe noua Stemă a României şi astfel, să remediaţi eroarea perpetuată în timp, prin proiectul de lege care va fi supus votului Parlamentului României”, concluzionează prefectul Gheorghe Feneşer în adresa înaintată reprezentanţilor Guvernului României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Lonu

    marți, 20.08.2013 at 12:27

    Bine zis ! Bine ca se gandeste cineva si la romani ! Domnu prefect este tot timpul pe faza. Pe probleme majore.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax