Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba: În judeţ se înfiinţează două clase cu calificări speciale, la licee, pentru lucrători în turism la Albac şi arhitectură la Alba Iulia

Publicat

sediul CJ, prefectura AB

Prefectura, CJ  AlbaÎn judeţul Alba se vor înfiinţa noi clase cu calificări speciale, adaptate cerinţelor de pe piaţa muncii actuale, transmite prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer. Acesta a făcut demersuri la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, în vederea înfiinţării în cadrul Liceului Tehnologic „ Ţara Moţilor” din comuna Albac, a unei clase cu specializarea în domeniul agricultură, calificarea lucrător în turism, învăţământ profesional cu durata de trei ani.

„ Zona în care este situat Liceul Tehnologic conferă elevilor de aici posibilitatea de a lucra ulterior în agroturism, asigurarea traiului din câştigurile din acest domeniu, fiind totodată una dintre puţinele opţiuni pentru locuitorii acestor meleaguri.

Pentru a evita şi chiar pentru a stopa fenomenul de exod al tinerilor spre zonele mai populate, dar şi pentru a veni în sprijinul agenţilor economici din domeniul turismului care solicită spre angajare personal calificat, ne-am adresat ministrului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, domnul Mihai Sorin Cîmpeanu cu rugămintea de a înfiinţa o clasă de specialitate.

Domnul ministru a răspuns pozitiv solicitării noastre, aprobând suplimentarea proiectului planului de şcolarizare pentru judeţul Alba în anul şcolar 2015 – 2016, cu o clasă specială cu calificarea lucrător în agroturism, ce va fi repartizată Liceului Tehnologic „ Ţara Moţilor” Albac. Sper ca şi autorităţile locale să susţină corespunzător funcţionarea acestei clase speciale, pentru ca demersul nostru să se dovedească a fi viabil în timp”, a declarat prefectul Gheorghe Feneşer.

Totodată, prin acelaşi demers, s-a mai aprobat înfiinţarea unei clase cu specializarea arhitectură în cadrul Liceului de Arte „ Regina Maria” din Alba Iulia, fiind de altfel singura clasă de profil din judeţ.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax