Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Prefectura Alba: Peste 15.000 de persoane cu handicap, înregistrate în judeţ, anul trecut. Propuneri în Comitetul de Dialog Civic pentru Persoane Vârstnice

Publicat

sedinta prefectura 21 ian 2015 La nivelul judeţului Alba, la finalul anului trecut se înregistrau peste 15.000 de persoane adulte cu handicap, din care aproximativ 4000 cu deficienţă funcţională gravă. Situaţia persoanelor cu dizabilităţi a fost prezentată, miercuri, în şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice.

Potrivit statisticilor, în judeţul Alba erau înregistrate, la data de 31 decembrie 2014, 15.169 persoane adulte cu handicap, din care 4032 cu deficienţă funcţională gravă, 9885 cu deficienţă funcţională accentuată, 1143 cu deficienţă funcţională medie şi 109 cu deficienţă funcţională uşoară.

În aceeaşi perioadă raportată, numărul copiilor încadraţi cu grad de handicap este de 1615, din care cu deficienţă funcţională gravă 586, deficienţă funcţională accentuată 130 şi deficienţă funcţională medie 899.

În cadrul şedinţei a fost expusă o listă cu propuneri de tematici care să fie prezentate în cadrul şedinţelor Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice din acest an. Prefectul Gheorghe Feneşer a precizat că lista de propuneri poate suporta modificări, invitând membrii CCDCPV să vină cu iniţiative proprii de subiecte, care să completeze tematica, realizată de Instituţia Prefectului – Judeţul Alba.

Totodată, prefectul Gheorghe Feneşer şi-a arătat disponibilitatea de a participa la şedinţele organizate în teritoriu, la invitaţia asociaţiilor de pensionari din judeţ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax