Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE OFICIAL: Peste 2.500 de persoane vaccinate la maratoanele din județ. Care este procentul de imunizare

Publicat

Peste 2000 de persoane s-au vaccinat până acum, la maratoanele organizate în întreg județul Alba, a anunțat Instituția Prefectului.

Județul Alba se află pe locul 7, ca procent de vaccinare, la nivel național, cu peste 25% din cetățeni vaccinați, iar la Alba Iulia, procentul este de peste 28%, potrivit sursei citate.

Inclusiv în centrele fixe, în perioada 3-15 mai, în județul Alba au fost vaccinate cu prima doză 73.974 de persoane, din care 49.493 au primit și doza de rapel.

UPDATE: Directorul DSP Alba, Alexandru Sinea, a anunțat, duminică seara, bilanțul vaccinărilor la maratoanele din județ.

”Peste 2.500 de persoane vaccinate la maratoanele organizate în județul Alba în weekend. Mulțumiri administrațiilor publice locale, colegilor din echipele de vaccinare, Crucii Roșii, ISU, personal MAPN , sponsorilor și cel mai important populației din județ, care a înțeles importanta vaccinarii. Acțiunile vor continua!”, a precizat Alexandru Sinea.

Situația pe zile și localități:

Vineri, 14 mai – 534 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  216

Sebeș: 216

Teiuș: 102

Sâmbătă, 15 mai – 628 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru:  228

Sebeș: 222

Cugir: 178

Duminică, 16 mai – 1.405 persoane vaccinate

Alba Iulia drive-thru: 270

Blaj: 804

Sebeș: 180

Cugir: 151

Au fost organizate maratoane de vaccinare la Alba Iulia (drive-thru), Sebeș, Blaj, orașul Cugir, Teiuș, Ciugud și Ighiu.

Acestea au fost vizitate de prefectul de Alba, Nicolae Albu, unele dintre acestea alături de Marius Filimon – viceprimarul municipiului Alba Iulia, Gheorghe Rotar – primarul municipiului Blaj, Dorin Nistor – primarul municipiului Sebeș, Adrian Teban – primarul orașului Cugir, Călin Furdui – viceprimarul orașului Cugir, Traian Rusu – primarul comunei Ighiu. Activitatea a fost susținută și de Alin Ignat – consilier de stat la Cancelaria prim-ministrului.

La centrul drive-thru din Alba Iulia, au fost voluntari de la Crucea Roșie, dar și de la plutonul medical ROL I din Batalionul 136 Geniu „Apulum”.

credit foto: Dan Enescu

Maratoanele de vaccinare vor continua în județul Alba

Prefectul spune că vor mai fi organizate maratoane de vaccinare și în perioada următoare.

”Responsabilitatea noastră a fost de a ne asigura că toate măsurile luate de Guvern sunt implementate întocmai la nivel județean și local dar și să ne asigurăm că există dozele necesare ca toţi românii care doresc să se poată vaccina.

Am încredere că acest efort va fi apreciat şi mai ales că toţi vrem să revenim la normalitate cât mai repede.

Cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât putem să revenim la viaţa pe care o aveam înainte de pandemie.

Vă încurajez pe toţi, cei care încă nu v-aţi vaccinat, să veniţi cu încredere și să vă vaccinaţi. Am vorbit cu câțiva oameni care s-au vaccinat, experienţa este pozitivă, totul se face rapid, uşor, durează foarte puțin şi după aceea veţi vedea că începe o altă viaţă.

Vor mai urma astfel de evenimente şi cu siguranţă voi fi şi eu acolo să susţin aceste iniţiative pentru că doar aşa, putem face un pas important în revenirea spre normalitate. N-o să fie o revenire totală, sută la sută, dar este un pas important.

Deja se vede prin măsurile anunțate de Guvern că România este pe drumul cel bun şi este mai aproape de normalitate.

Mulţumesc celor care au ales să se vaccineze şi mulţumesc organizatorilor (autorități locale, personal medical, voluntari) pentru implicarea și organizarea foarte bună din toate centrele”, a transmis Nicola Albu.

Acesta a precizat că luni va convoca la sediul Instituției prefectului o ședință cu reprezentanții nucleului de vaccinare județean pentru a vedea care sunt posibilitățile viitoare de încurajare a desfășurării de astfel de acțiuni în cât mai multe localități și că un subiect important îl va constitui prioritatea vaccinării personalului din sectoarele afectate cel mai mult de pandemie  – industria HORECA.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax