Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Prefectura Alba va cere Ministerului Muncii înființarea unor compartimente de control, la nivelul Caselor județene de Pensii

Publicat

cj alba prefectura

În vederea aplicării în condiții optime, în teritoriu, a noii Legi a pensiilor, subprefectul de Alba, Monica Popescu va solicita Ministerului Muncii și Justiției Sociale înființarea unor compartimente cu atribuții de control, la nivelul Caselor Județene de Pensii. Iniţiativa este menită să stabilească un cadru legal pentru efectuarea de verificări la firme, arhive, care eliberează diferite tipuri de adeverințe necesare dosarului de pensionare, pentru evitarea unor potențiale acte de fraudă, transmit reprezentanţii Instituţiei Prefectului Alba.

”Pentru o bună gestionare a fondurilor publice și evitarea fraudării bugetului asigurărilor sociale,  mi se pare firesc ca o instituție de genul Caselor Județene de Pensii să aibă atribuții stabilite prin acte normative, pentru efectuarea de controale/ verificări în vederea stabilirii sau, mai bine zis, confirmării veridicității documentelor care stau la baza stabilirii cuantumului pensiilor și totodată pentru reducerea riscului de a fi efectuate plăți necuvenite” a declarat subprefectul județului Alba, Monica Popescu.

Joi 30 august, cu începere de la ora 9.00, la sediul Instituției Prefectului – județul Alba s-a desfăşurat şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice Alba, prezidată de subprefectul județului Alba, Monica Popescu.

Principalele teme dezbătute în cadrul şedinţei au vizat: situația acțiunilor de control efectuate de Compartimentul Control al Casei de Asigurări de Sănătate Alba în primele 7 luni ale anului 2018; analiza modului în care au fost cheltuite sumele alocate pentru plata beneficiilor de asistență socială în primele 7 luni ale anului 2018; Diverse – Prezentarea proiectului privind noua lege a pensiilor.

Alexandru Retegan, director executiv, Casa Județeană de Pensii Alba a prezentat proiectul privind noua Lege a pensiilor, expunând principalele modificări și solicitând celor prezenți să facă propuneri și sugestii la acest proiect de act normativ, care este supus dezbaterii publice, inclusiv pe site-ul Ministerului Muncii și Justiției Sociale, la secțiunea transparență decizională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax