Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Preferaţii preşedintelui PDL Alba la „Parlamentare”. Vezi cine ar avea şanse, de la centru și din județ, să candideze în colegiile din Alba


Publicat

Preşedintele PDL Alba, Mircea Hava a dezvăluit, pentru Alba24.ro, numele candidaţilor care merită, în opinia sa, să candideze pentru alegerile parlamentare din toamnă. A confirmat că ar putea fi de acord doar cu cedarea unui singur loc, în cazul unui candidat „de la centru” şi a nominalizat în acest sens pe preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Mircea Hava a declarat la emisiunea Testul de Sinceritate de pe Alba24, că nu are nici un parti-pris în ceea ce priveşte vreun candidat pe colegiile parlamentare din Alba şi că important este pe cine doreşte electoratul, cine are şanse de a câştiga la vot. Însă a recunoscut contribuţia unor oameni din partid şi a nominalizat unii candidaţi care, în opinia sa, au şanse de a prinde un loc în parlament.

„Actualii parlamentari au prioritate, pentru că avem o lege în cadrul partidului, prin care aceştia candidează pe colegiul pe care au fost. Se pot schimba. Însă ultima discuţie o avem tot in BPJ şi BPN. Ultima responsabilitate o are preşedintele (PDL Alba – n.r.)”, a spus Hava.

Referitor la faptul că şi-au manifestat intenţia de a participa la alegerile parlamentare un număr mare de democrat-liberali din Alba, Mircea Hava susţine că este bine că sunt mulţi candidaţi, pentru că se poate alege.

Colegiul Sebeş-Blaj este considerat o zonă destul de puternică pentru PDL, a mai spus Hava: „Poate să fie mai sigur pentru noi (despre Colegiul Sebeş-Blaj – n.r.), pentru că avem Blajul. În Sebeş s-a făcut o figură frumoasă, la 120 de voturi s-a pierdut, s-au adus voturi, din punct de vedere politic pot să spun că am câştigat, pentru că avem mai mulţi consilieri decât restul. Este un punct în plus pentru Dorin Nistor, care este candidat pentru colegiu, însă să nu uităm că este şi domnul deputat Clement Negruţ, care a punctat în zonă. La fel, şi la Blaj, este o zonă destul de puternică a PDL”.

Dintre potenţiali candidaţi, preşedintele PDL Alba i-a dat drept „siguri” pe Alexandru Pereş pentru Senat, Corneliu Olar, Clement Negruţ, dar a amintit şi de Ştefan Bardan, Dorin Nistor, Oana Badea şi, posibil Sorin Bumb – pentru deputaţi. A precizat că-şi doreşte foarte mult să îl convingă să candideze pe Tiberiu Todea (Apuseni), iar cu Traian Ursaleş (Zlatna – Cugir) „mai trebuie purtate nişte discuţii”. Nu în ultimul rând, l-a nominalizat pe Ionuţ Fulea, de ale cărui rezultate în campanie preşedintele PDL Alba este mulţumit.

„Candidaţii oficiali îi veţi afla la momentul potrivit. Nu îi ascundem. Aveţi o listă, dintre ei o să alegem. Poate va apărea cineva nou. Cornel Sandu, de exemplu, e un candidat foarte bun. Şi domnul Baco este un potenţial candidat. Îmi este greu, dacă mă uit la listă, să spun, acesta nu. Toţi sunt oameni care un muncit în campanie, care au un bagaj mare.

Dacă primarii au un număr suficient de voturi, foarte bine. Vă spun cinstit, nu poate decide un primar care aduce 500 de voturi în faţa Blajului, de exemplu. Da, şi cuvântul lor este hotărâtor, va decide BPJ, în care vom chema şi primarii la vot. Vor decide toţi cei care au o forţă în partid”, a mai declarat Hava.

În ceea ce priveşte acceptarea unui candidat „de la centru”, Mircea Hava a spus că va fi foarte greu, pentru că realizările aparţin politicienilor din Alba.

„Aş accepta un singur loc impus de la centru, dar va fi foarte greu, nu este cazul. Fiecare să-şi clădească castelul lui. N-aş vrea să vină cineva, după ce am lucrat atât şi să se aşeze. Doresc să fie un om din judeţul Alba, pentru că am lucrat cu albaiulienii. Nu am avut vreun ajutor imens de la centru. Tot ce am făcut este prin munca noastră. Atât timp cât vom fi noi aici, cu preşedintele şi Biroul Judeţean, nu va fi impus nimeni. Când noi o să dispărem, poate să impună pe cine vrea”, susţine preşedintele PDL Alba.

A recunoscut însă că sunt oameni politici la nivel naţional pe care-i apreciază: „Dacă – şi, repet, nu se va întâmpla lucrul acesta – Vasile Blaga ar dori să vină să candideze din partea noastră, m-aş bucura, pentru că este o personalitate şi este altceva. E camarad. Nu mi-e frică că vine peste doi ani de zile vine şi-mi spune, <hai, noroc>. Cu el, oricând aş face orice pas, în stânga sau în dreapta.

Dacă va dori M.R. Ungureanu, aş discuta foarte mult lucrul acesta, însă ar fi foarte greu să înclin balanţa, pentru că aici avem oameni”, a spus Mircea Hava.

În această perioadă, la nivelul filialei Alba a partidului se va face un sondaj, pentru a verifica preferinţele electoratului, în cazul fiecărui candidat.

Vă reamintim lista candidaţilor:

SENAT:

Colegiul Aiud – Ocna Mureș – Sebeș – Blaj

– Alexandru Pereș

Colegiul Alba Iulia – Zlatna – Cugir – Apuseni

– Corneliu Olar

– Mihai Baco

CAMERA DEPUTAȚILOR

Colegiul Alba Iulia

– Ștefan Bardan

– Marcel Simion

– Mihai Baco

Colegiul Zlatna – Cugir

– Traian Ursaleș

– Ionuț Fulea

– Radu Roșian

– Aurel Voicu

Colegiul Aiud – Ocna Mureș

– Claudiu Racuci

– Oana Badea

– Sorin Bumb

Colegiul Sebeş -Blaj

–  Dorin Nistor

– Clement Negruț

– Claudiu Racuci

– Cornel Sandu

Colegiul Apuseni:

– Marius Costinaș

– Corneliu Olar

– Adrian Bendea

– Tiberiu Todea

sursa: Testul de Sinceritate, talkshow exclusiv pe Alba24ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Peste 700 de persoane din Alba, în carantină la domiciliu. Câte locuri libere mai sunt pentru carantină instituționalizată

Publicat

Peste 700 de persoane se află în carantină la domiciliu, în județul Alba. De asemenea, până sâmbătă 26 septembrie au ieșit din carantină de la domiciliu 2535 de persoane. 

Mai exact, în caratină la domiciliu se află 721 de persoane.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului nu se află nicio persoană. În Alba la această oră există 80 de spații libere de carantinare instituționalizată

Reamintim că în ultimele 24 de ore, la nivelul județului Alba au fost confirmate cu COVID-19, 45 de persoane.

CITEȘTE ȘI: ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost comunicate 1.552 infectări noi.

CITEȘTE ȘI: 1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

1.552 cazuri COVID-19 confirmate în România, în ultimele 24 de ore

Publicat

Numărul cazurilor de COVID-19 confirmate în România a ajuns la 121.235, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de Grupul de Comunicare Strategică.

Sunt 1.552 infectări noi, depistate în ultimele 24 de ore. De asemenea, 97.554 de pacienți au fost declarați vindecați.

Până astăzi, 4.687 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 25.09.2020 (10:00) – 26.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 54 de decese (28 bărbați și 26 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brașov, Călărași, Cluj, Constanța, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Ilfov și București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 16 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 20 decese la categoria de peste 80 de ani.

51 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar pentru 3 pacienți decedați nu au fost raportate comorbidități până în prezent.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.249. Dintre acestea, 512 sunt internate la ATI.

Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, polițiștii și jandarmii au aplicat, în ultimele de 24 de ore 376 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.810 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliției, au fost constatate, ieri, 2 infracțiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal.

Știre în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un nou deces cauzat de COVID-19 în Alba. Un bărbat de 65 de ani cu multiple comorbidități la decedat la Spitalul din Timișoara

Publicat

Un nou deces cauzat de coronavirus a fost înregistrat în județul Alba. Este vorba despre un bărbat de 65, confirmat cu COVID-19, în 19 septembrie.

Acesta a decedat în 24 septembrie, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara, unde a fost transferat de la Spitalul din Alba. Bărbatul suferea de multiple comorbidități: cardiopatie ischemică, fibrilație atrială cronică.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: 45 cazuri confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. LISTA localităților din care provin persoanele infectate

Publicat

Au fost confirmate 45 de cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise sâmbătă, 26 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

În total, în județ, au fost înregistrate 1700 de infectări, de la începutul pandemiei. Vineri, în Alba au fost prelucrate 610 probe, la DSP. Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 75763.

186 de persoane se află izolate în spital (din cei 186 – 2 persoane în Cluj Napoca, 1 persoană internată în Timișoara ,1 persoană internată la Bihor, 2 persoane internate la Hunedoara și 2 persoane internate în Mureș).

– 257 de persoane se află  izolare la domiciliu;

– 1191 de persoane au fost declarate vindecate;

De la începutul pandemiei au fost înregistrate 65 de decese cauzate de noul coronavirus.

Localitățile din care provin cazurile noi (26 septembrie):

Abrud -1
Aiud – 7
Alba Iulia – 19
Blaj – 1
Cricau -2
Garbova – 2
Ighiu – 1
Mihalt – 1
Ocna Mures – 1
Sasciori – 1
Sebes – 4
Sugag – 2
Teius – 1
Zlatna – 1
Hoparta – 1
Plus un caz care încă nu e atribuit nici unei localități

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate