Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Pregătire „heirupistă” pentru campania de vaccinare a medicilor. Ce reclamă Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator

Publicat

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator i-a solicitat, miercuri, ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, o practică „unitară” privind campania de vaccinare voluntară împotriva SARS-CoV-2 a personalului medical şi auxiliar din unităţile sanitare, susţinând că această acţiune este „mult prea importantă” pentru a fi tratată „heirupist”.

„Anunţul despre vaccinare s-a făcut prin intermediul Direcţiilor de Sănătate Publică, dar maniera a fost neunitară. Au existat judeţe în care nu s-a făcut anunţul sau s-a făcut trunchiat, doar către o parte a medicilor de familie, ceilalţi furnizori fiind complet uitaţi (vezi Bucureşti, Ilfov, Prahova, etc)”, potrivit unui comunicat al asociației, citat de Agerpres.

Asociaţia Profesională a Medicilor de Ambulator susţine că termenul de trimitere al catagrafiilor a fost „complet nerealist”, adresa fiind trimisă pe 16 noiembrie după-amiaza cu termen de răspuns 17 noiembrie, ora 12,00 (DSPMB), în condiţiile în care nu au fost anunţaţi toţi furnizorii de servicii medicale.

„Considerăm că acţiunea de vaccinare a personalului medical împotriva SARS-COV2 este mult prea importantă pentru a fi tratată în acest mod heirupist, fiind necesară o abordare mult mai aplicată pentru a obţine rezultatele dorite. (…)

Vă solicităm elaborarea unei practici unitare la nivelul ţării care să poată garanta atât eficienţa măsurii, cât şi transparenţa acesteia”, a transmis asociaţia.

Sursă: Agerpres

Sursă foto: Pixabay

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax