Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Pregătirea alegerilor locale în Alba: Cele 1.411.640 de buletine de vot, tipărite la Galați au sosit la sediul Instituției Prefectului

Publicat

Prefectul județului Alba, Dan Simedru, a prezentat, luni, stadiul pregătirii alegerilor locale la nivelul judeţului. Cele 1.411.640 buletine de vot tipărite la Galaţi au sosit deja la sediul Instituției Prefectului Alba și vor fi duse la Judecătoriile la care sunt arondate unitățile administrative din județ, unde vor fi ținute și păzite până la alegerile locale. În această perioadă, se desfăşoară arondarea cetăţenilor cu drept de vot la cele 431 de secţii de votare.

Potrivit Prefecturii Alba, „buletinele de vot aferente judeţului Alba, în număr de 1.411.640  au fost tipărite în întregime sub pază militară şi supravegherea reprezentanţilor prefectului, au fost transportate cu mijloace adecvate şi depozitate în cea mai deplină siguranţă la sediul Instituţiei Prefectului. A fost derulată procedura privind desemnarea tipografiei care va tipări buletinele de vot fiind admisă oferta S.C. Romprima S.R.L. Galaţi. După soluţionarea contestaţiei (prin respingere şi dispunerea continuării procedurii) depusă de către celălalt ofertant – S.C. Unirea Pres Alba Iulia a fost încheiat contractul”. Au fost tipărite 4 tipuri de buletine de vot (P, CL, PCJ, CJ), în 352.910 exemplare fiecare.

În listele electorale permanente la data comunicării către birourile electorale de circumscripţie (16 aprilie 2012), au fost trecuţi 320.038 cetăţeni cu drept de vot şi în listele electorale complementare un număr de 451 cetăţeni cu drept de vot. La data predării listelor electorale permanente către primari (26 aprilie 2012), figurau înscrişi în listele electorale permanente un număr de 319.446  cetăţeni cu drept de vot.

Până în acest moment, au fost asigurate următoarele măsuri, potrivit calendarului de pregătire a alegerilor locale din 10 iunie:

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 64/19 martie 2012 – constituirea Comisiei tehnice a judeţului Alba, cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevăzute în legislaţia în vigoare, în domeniul alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 65/19 martie 2012 – constituirea Comisiei de evaluare a ofertelor şi de negociere a clauzelor contractuale în vederea atribuirii contractelor de furnizare şi de servicii, pentru achiziţionarea bunurilor şi serviciilor necesare desfăşurării alegerii autorităţilor administraţiei publice locale din judeţul Alba care vor avea loc în luna iunie 2012;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 66/19 martie 2012 – stabilirea sediului Biroului electoral de circumscripţie judeţeană nr. 1 Alba;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 70/22 martie 2012 – aprobarea Programului calendaristic privind realizarea activităţilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2012;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 71/22 martie 2012 – numerotarea circumscripţiilor electorale din judeţul Alba pentru alegerea consiliilor locale şi primarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor din luna iunie 2012;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 72/22 martie 2012 – stabilirea numărului membrilor consiliilor locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor pentru alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie 2012;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 74/23 martie 2012 – stabilirea numărului membrilor Consiliului judeţean Alba pentru alegerile care vor avea loc în data de 10 iunie 2012;

– prin Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 78/23 martie 2012 – aprobarea modelelor ştampilelor care vor fi folosite la alegerile locale din anul 2012.

S-au desfăşurat două şedinţe  cu membrii Comisiei tehnice judeţene cu atribuţii în coordonarea şi urmărirea îndeplinirii sarcinilor ce revin autorităţilor administraţiei publice locale şi serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor şi ale celorlalte organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, prevăzute în legislaţia în vigoare, în domeniul alegerilor autorităţilor administraţiei publice locale:

În data de 20 martie 2012, a fost prezentat Ordinul Prefectului judeţului Alba nr. 64/19 martie 2012 privind constituirea Comisiei tehnice a judeţului Alba; au fost prezentate actele normative care reglementează alegerile locale; au fost dezbătute atribuţiile şi sarcinile prevăzute în actele normative care reglementează alegerile, pentru fiecare autoritate şi instituţie publică reprezentată în Comisie; au fost stabilite măsuri organizatorice pentru realizarea activităţilor şi atribuţiilor prevăzute în legislaţia alegerilor locale.

În data de 15 mai 2012, a fost analizat stadiul realizării atribuţiilor ce revin prefectului; au fost stabilite măsuri organizatorice pentru realizarea în continuare a activităţilor şi atribuţiilor prevăzute în legislaţia alegerilor locale.

Instruirea primarilor şi a secretarilor comunelor, oraşelor şi municipiilor cu privire la sarcinile ce le revin în vederea organizării şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale a avut loc în data de 21 martie 2012.

Au fost stabilite locaţiile sediilor birourilor electorale de circumscripţie municipală, orăşenească şi comunală şi ulterior predate în condiţii corespunzătoare. Au fost estimate cantitativ materialele necesare desfăşurării procesului electoral, acestea fiind achiziţionate în mare parte (ştampilele de control, tuşiere, tuş, etc)

Au fost desemnaţi preşedinţii şi locţiitorii birourilor electorale de circumscripţie judeţeană, municipală, orăşenească şi comunală, la sediul Tribunalului Alba, în ziua de vineri, 13 aprilie 2012, de către preşedintele Tribunalului Alba prin tragere la sorţi.

Au fost delimitate şi numerotate secţiile de votare de către toţi primarii, prin dispoziţie, fiind stabilite un număr de 431 secţii de votare (municipii – 106; în oraşe – 71; în comune: 254).

Au fost stabilite locurile speciale pentru afişaj electoral de către primarii unităţilor administrativ-teritoriale, prin dispoziţii. Au fost completate birourile electorale de circumscripţie cu reprezentanţii partidelor politice care au depus liste de candidaţi. A fost stabilită ordinea pe buletinele de vot şi comunicată prefectului. Au fost pregătite machetele buletinelor de vot şi acordat „bun de tipar”. Au fost comunicate către Direcţia Regională de Statistică listele de candidaţi.

„Solicit partidelor politice să facă în așa fel încât să fie un climat cât se poate de normal, firesc, să înțeleagă că nu suntem în ring, nu este o bătălie politică. De modul în care partidele politice se vor comporta va depinde succesul alegerilor. Scopul nostru este ca aceste alegeri să reprezinte cu adevărat voința cetățenilor iar alegerile să fie făcute de către cetățeni în cele mai corecte condiții”, a mai spus Dan Simedru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. geta

    luni, 21.05.2012 at 14:35

    352.910 de exemplare? Nici toata populatia judetului nu-i atata! Voteaza iar mortii si sugarii?

  2. of, viata mea

    marți, 22.05.2012 at 07:53

    da………culmea este ca USL-ul nici acum nu s-a prins…..

  3. of, viata mea

    marți, 22.05.2012 at 07:54

    au sosit buletinele de la Galati. O veste proasta pentru ziarul Unirea…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax