Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pregătiri pentru Alba Fest 2018: Taxele pentru comercianții care vor să-și vândă produsele în Cetatea Alba Carolina

Publicat

cetate turisti

În mai puțin de trei săptămâni la Alba Iulia se va desfășura unul dintre cele mai așteptate evenimente ale verii. Alba Fest 2018 are loc în perioada 8-10 iunie, iar pentru ca până atunci toate detaliile administrative să fie puse la punct, consilierii locali au votat, în ședința din 22 mai, modul în care se vor desășura Zilele orașului, taxele pentru comercianți și amplasamentul lor. 

Potrivit raportului de specialitate, evenimentul va fi transmis live pe rețelele de socializare și va fi promovat pe un post de radio național. Spectacolele și concertele se vor desfăşura în Piața Cetății. Conceptul evenimentului presupune „integrarea de elemente ale patrimoniului antropic în scenografia evenimentului” și se vor pune în valoare clădirile-monument din Cetate într-un mod creativ.

Anul acesta. artiștii din TOP 10 vor ajunge pe scenă de la Alba Iulia, într-un spectacol 100% românesc.

În ceea ce privește comercializarea diferitelor produse în perioada de festival, au fost stabilite și taxele pentru comercianți care vor avea un spațiu de minim 9 mp.

Amenajarea zonelor de consum va reveni în sarcina administrației locale, care dorește să organizeze spații comune în derularea acestor activități.

Potrivit proiectului, tarifarea activităților comerciale se va face strict pentru punctele de preparare și comercializare astfel:

Alimentație publică

  1. Suprafața ocupată între 9-50 de mp pentru o singură locație= 200 de lei mp/zi
  2. Suprafața ocupată între 50,01-200 mp pentru o singură locație= 150 de lei mp/zi
  3. Peste 200 mp pentru o singură locație= 100 de lei mp/zi

-băuturi: 250 lei/mp/zi

-alte produse alimentare: 150 de lei

-produse artizanale: 150 lei/ mp/zi

-acțiuni de marketing/ promovare produse sau servicii: 4.500 lei/zi

m) comercianții sunt obligați să asigure protejarea pavajului în zona de derulare a a-cțiunilor comerciale:

n) derularea activităților comerciale va fi supravegheată de Poliția Locală Alba Iulia și angajații din cadrul Serviciului Administrarea Domeniul Public și Privat:

o) în cazul în care în urma derulării activităților comerciale se  produce pătarea/murdărirea pavajului care necesită intervenții de specializare de  curățare, comercianții vor achita o taxă de 100 lei/mp;

p) excepție fac operatorii economici autorizați care derulează activități comerciale și care au încheiate alte contracte cu Municipiul Alba Iulia.

foto: Ionuţ Văidean

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax