Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pregătiri pentru amicalul cu Uzbekistan: Albaiulienii Stanciu și Ilie, chemați la naționala lui Pițurcă

Publicat

Fotbaliștii albaiulieni Nicolae Stanciu (FC Unirea Alba Iulia) și Florin Ilie (Poli Timișoara) au fost chemați de selecționerul Victor Pițurcă la naționala mare a României, pentru a se pregăti alături de ”tricolori” pentru amicalul cu Uzbekistan.

Cei doi fotbaliști trebuie să se prezinte luni dimineață la Mogoșoaia, la reunirea selecționatei de fotbal a României, unde vor rămâne până pe 10 august, urmând ca selecționerul Pițurcă să se decidă dacă-i va lua în lot pentru amicalul cu Uzbekistan

Evoluțiile de la campionatul european under 19 ale celor doi fotbaliști nu au rămas fără răsplată. În urma meciurilor bune făcute de cei doi, aceștia au primit cel mai mare bonus posibil din partea selecționerului și anume șansa de a fi alături de fotbaliști ca Mutu, Torje sau Marica. ”Am rămas surprins să fiu convocat așa de repede la naționala mare. Sper să facem treabă bună acolo. Ce să zic, ne pregătim alături de echipa mare, nu știu dacă o să ne țină”, a declarat Florin Ilie, fundaș Poli Timișoara.

Acesta va fi din nou coleg cu fotbalistul Unirii, Nicolae Stanciu. ”Mă bucur să fiu alături de el, mă cunosc foarte bine cu el și sper să ne revedem cât mai des la națională”, a mai spus Ilie.

Chiar dacă a marcat unicul gol al naționalei sub 19 ani, la campionatul european, Nicolae Stanciu este și el surprins de convocarea la  prima reprezentativă. ”Nu mă așteptam să ajung atât de repede aici, e o onoare pentru mine, sper să nu dezamăgesc”, a declarat Nicolae Stanciu, fotbalist cotat la 300.000 de euro de oficialii clubului albaiulian.

Alexandru  Kalanyos: ”Stanciu e un număr 10, îl prinde”

Cei doi fotbaliști sunt un produs 100% al Unirii Alba Iulia și au fost colegi la grupele de copii și juniori a echipei Unirea Alba Iulia. La șlefuirea lor a contribuit decisiv antrenorul Alexandru Kalanyos, tehnician care e aproape de o revenire la Alba Iulia. Primul antrenor al celor doi povestește cu mândrie de momentele în care îi antrena pe cei doi. ”Sincer, pe Stanciu îl prinde numărul 10, eu zic că e făcut pentru numărul acesta. Eu cred că este un viitor număr 10. De Ilie, ce să zic, mă bucur pentru el și îmi pare rău că l-a pierdut Unirea Alba Iulia. Mie mereu mi-a plăcut de Ilie. El mereu era un lider, era și căpitan  de echipă, pus pe glume. La mine tot timpul a jucat titular fundaș central. În vreme ce Stanciu, când a venit la mine dădea cu ambele picioare, eu îl întrebasem dacă mai jucase undeva. Avea 10 ani pe atunci. Apoi l-am promovat la cei de 12 ani și apoi la republicani. Toțo îl vedeau ca pe un viitor fotbalist. Și la națională nu a zis nimeni că el e 93 și că e mai mic cu un an decât restul colegilor”, a declarat Alexandru Kalanyos.

Îmi aduc aminte cu mare plăcere de un joc și țin minte că era 2-0 pentru Sebeș și credeți-mă că Stanciu singur a luat meciul în mână și a dat trei goluri.

Ioan Ilie: ”Probabil că nu e întâmplătoare convocarea”

Tatăl lui Florin Ilie, antrenorul Ioan Ilie nu a fost la fel de surprins de convocarea fiului său la națională. ”E ceva normal, mai ales la ceea ce vrea să facă domnul Pițurcă la națională. Probabil că nu e întâmplătoare convocarea, mai ales că ei au fost urmăriți la campionatul european”, a declarat Ioan Ilie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. toma

    duminică, 31.07.2011 at 18:49

    Bravo baieti, si la mai mare.

  2. serafim

    duminică, 31.07.2011 at 22:31

    Felicitari!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax