Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Pregătiri pentru vacanțe și călătorii: Zeci de destinații noi de pe aeroporturile Cluj și Sibiu. Tarifele de parcare

Publicat

wizzair, avion, calatorie

Pandemia i-a făcut pe români să își viziteze mai mult țara. Majoritatea și-au petrecut vacanțele de anul trecut în țară. Din cauza restricțiilor de călătorie, destinații precum Grecia, Bulgaria și Spania sau vacanțe în Egipt sau Turcia au fost înlocuite cu stațiunile balneare și litoralul românesc.

Anul 2022 se arată ca fiind un an al călătoriilor în străinătate pentru români. Dacă previziunile specialiștilor se adeveresc anul 2022 va fi și sfârșitul pandemiei, ceea ce va determina și o explozie a călătoriilor în destinații turistice din Europa, Asia și Africa.

Companiile de transport aerian se pregătesc deja pentru calătoriile de primăvară-vară. Zeci de curse noi sunt pregătite să fie introduse pe aeroporturile din Cluj Napoca și Sibiu spre destinații din Europa și nordul Africii.

Curse noi de pe Aeroportul Sibiu spre Antalya și Egipt

Aeroportul Internațional Sibiu a anunțat că din această vară vor fi reluate cursele charter de către operatorul aerian Air Bucharest spre Antalya, Turcia, și Hurghada, Egipt.

Aeroportul Sibiu este cel mai apropiat față de Aba Iulia, la circa 60 de km, iar călătoria se face numai pe autostradă

Potrivit unui comunicat al Aeroportului Internațional Sibiu, zborurile directe de la Sibiu spre Antalya vor fi operate în perioada 28 mai – 8 octombrie 2022, iar spre Hurghada în perioada 2 aprilie – 2 iulie 2022.

Pe lângă destinațiile de vacanțe, rețeaua de rute disponibile de la Aeroportul Internațional Sibiu în sezonul de vară 2022 conectează direct orașul Sibiu de 18 destinații: München (zboruri operate de Lufthansa), Viena (zboruri operate de Austrian Airlines), Stuttgart (zboruri operate de Blue Air), Dortmund, Frankfurt Hahn, Karlsruhe BadenBaden, Londra Luton, Madrid, Memmingen, Nürnberg (zboruri operate de Wizz Air), Billund, Bologna, Bruxelles Charleroi, Corfu, Dublin, Liverpool, Milano Malpensa, Veneția Treviso (zboruri operate de Ryanair).

Zeci de destinații noi pe aeroportul din Cluj Napoca

Wizz, Blue, Animawings și Lot au confirmat zeci de destinații noi sau reluate în acest an de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj (AIAIC), atât curse de linie, cât și turistice. În prezent există zboruri spre 22 de orașe.

Acum de la Cluj se poate călători spre orașele Madrid, Barcelona, Valencia, Zaragoza (Spania), Munchen, Dortmund, Frankfurt pe Main (Germania), Roma Fiumicino, Milano Bergamo, Bologna (Italia), Londra Stansted și Luton, Dublin (Marea Britanie), dar și spre Paris Beauvais, Basel Mulhouse Freiburg, Bruxelles Charleroi, Dubai, Eindhoven, Istanbul, Malmo, Viena şi Bucureşti.

Wizz Air introduce 26 de destinații, cele mai multe spre Germania (Berlin Brandenburg, Memmingen, Nurnberg, Koln, Frankfurt-Hahn, Hamburg, Karlsruhe Baden-Baden), Italia (Catania – Sicilia, Bari, Veneţia – Treviso), Spania (Malaga, Alicante, Palma de Mallorca), Franța (Lyon, Nisa), Marea Britanie (Liverpool, Birmingham, Doncaster), Grecia (Creta Chania, Mykonos, Zakynthos), dar și către Malta, Larnaca, Abu Dhabi, Tel Aviv și Billund.

Blue Air  se orientează mai ales către Grecia (Heraklion, Rhodos, Zakynthos), Spania (Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga), Germania (Koln, Stuttgart), dar va avea zboruri și spre Londra Heathrow, Paris Charles de Gaulle, Amsterdam, Larnaca, Roma Fiumicino, Bruxelles Zaventeem, Burgas și Constanţa. Animawings va opera chartere spre Grecia (Creta Heraklion, Rhodos) și Spania (Ibiza), iar Lot, spre capitala Poloniei, Varșovia.

Tarife de parcare pe aeroporturile din Cluj Napoca și Sibiu

Este bine de știut că atunci când vrei să pleci într-o călătorie cu avionul de la Cluj sau Sibiu, cel mai confortabil este să îți parchezi mașina chiar în incinta aeroportului. În general tarifele de parcare din aeroporturile de stat sunt piperate, dar există, mai ales la Cluj și alternative în apropiere. Unele dintre aceste parcări private asigură pe lângă paza autoturismului și transportul de la parcare la aeroport și retur, iar prețurile pentru 7 zile ajung sub 100 de lei.

Tarife parcare la Aeroportul Cluj Napoca

Parcarea administrată de o firmă privată din incinta aeroportului din Cluj Napoca nu este chiar ieftină.

  • 5′ – 10′ 1 RON
  • 10′ – 30′6 RON
  • 30′ – 60′ – 9 RON
  • 60′– 2h – 18 RON
  • 2h – 5h – 33 RON
  • 5h – 24h – 57 RON
  • o zi – 127 RON
  • 3 zile 210 RON
  • 7 zile 267 RON

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj anunță disponibilitatea închirierii unor locuri de parcare în cadrul parcării auto gestionată de către acesta, independent de parcarea administrată de societatea Goto Parking.

Parcarea este situată în perimetrul aeroportuar, în partea de Vest a Terminalelor Sosiri și Plecări. Accesul autovehiculelor în parcare se face din strada Traian Vuia, conform schiţei de acces de mai jos.

Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj vă oferă servicii de parcare pe termen mediu și lung, la tarife minime, în funcție de perioada solicitată, după cum urmează:

Tarife parcare auto aeroport actualizate lei / zi:

1 zi 2 zile 3 zile 4 zile 5 zile 6 zile 7 zile 8 zile
40 lei 50 lei 80 lei 90 lei 100 lei 110 lei 130 lei 140 lei

 

9 zile 10 zile 11 zile 12 zile 13 zile 14 zile 15 zile
150 lei 160 lei 170 lei 180 lei 190 lei 200 lei 200 lei

 

Abonamente:

Abonament 1 luna Abonament 6 luni Abonament 12 luni
250 lei 1.200 lei 2.300 lei

Există și alte alternative la parcările private din jurul Aeroportului. Prețurile sunt mai mici și în plus mașina este păzită, iar firmele asigură și transportul până la aeroport și retur.

Tarife parcare la Aeroportul Sibiu

Interval de timp
(unitatea minimă de taxare indivizibilă este ora)
Tarif exprimat
(lei)
Primele 10 minute Gratuit
Prima oră 5,00
între 1 și 2 ore 10,00
între 2 și 3 ore 15,00
între 3 și 4 ore 20,00
între 4 și 5 ore 25,00
între 5 și 12 ore 35,00
între 12 și 24 ore 45,00
între 1 și 7 zile  45 + 20 lei/fiecare zi
între 7 și 15 zile  165 + 15 lei/fiecare zi
peste 15 zile 285 + 10 lei/fiecare zi

Exemple:
– pentru 2 ore şi 10 min = 15 lei
– pentru 7 zile și 10 minute = 180 lei

Parcare în sistem abonament
Interval de timp Tarif exprimat
(lei)
6 luni 1400,00
12 luni 2100,00
Taxe adiţionale ascociate parcării în sistem abonament
Taxă Tarif exprimat
(lei)
Eliberare cartelă de acces parcare 100,00
Pierdere/deteriorare/înnoire cartelă de acces parcare 100,00

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax