Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

PREGĂTIRI sofisticate pentru vizita lui VICTOR PONTA la Alba Iulia. Amenajări la pavilion și banere de susținere pe stâlpii de la șosea


Publicat

20140911_170038Cu o zi înainte de congresul naţional al PSD, organizat simultan în toate organizaţiile din ţară şi pentru care Victor Ponta şi-a confirmat prezenţa la Alba Iulia, pregătirile erau în toi atât în oraş cât şi  la locaţia ce va găzdui peste 1000 de reprezentanţi ai partidului. Pe drumul de intrare în Alba Iulia dinspre Sebeș, de la podul de peste Mureș până la Gară, stâlpii de iluminat au fost  „ornați” cu bannere pe care s-a scris ”Alba Iulia SUSȚINE  Victor Ponta PREȘEDINTE” . Alte pregătiri mai sofisticate s-au făcut la sala pavilionului de la complexul Mercur, în care au fost montate ecrane video gigant și echipamente speciale pentru transmisii video în direct, atât pentru videoconferinţă, cât şi pentru cele mai importante canale de televiziune din România. Tot acolo s-a tuns frumos iarba și s-au aranjat peste 1000 de scaune.

baner pe stalpiO mașină cu numere de Sibiu, utilată special pentru  intervenții la rețeaua electrică  a fost mobilizată, împreună cu o echipă, pentru montarea pe stâlpii de iluminat a banerelor cu mesaje de susținere pentru Victor Ponta.  Întreaga operațiune stradală, cât și cea  tehnică  de la pavilionul Mercur a revenit în sarcina noului director al Electrica SDDE Alba, Bogdan Medrea, vicepreședinte PSD și consilier local.

Vineri, 12 septembrie, este moment de sărbătoare pentru PSD-iştii din Alba, dar şi pentru simpatizanţii de “carnet roşu”. Victor Ponta, prim-ministrul României și candidat la alegerile prezidențiale, va fi prezent la la Alba Iulia, în cel mai puternic fief ACL din România. Nu vine singur, ci însoţit de aproximativ 15 miniştri.

IKdL0DHIv94n4ZiNRqD2I0im9aKYxoI15GimRjkUWx4Marea adunare se va ţine la Complexul “Mercur”, de la ieşirea din Alba Iulia spre Sebeș, unde încap circa 1000 de persoane. Începe la ora 16.00 cu şedinţa de partid şi va continua, de la ora 17.00 cu congresul, pentru validarea candidaturii lui Victor Ponta la prezidențiale. Potrivit preşedintelui PSD Alba, Ioan Dîrzu, Victor Ponta nu are un program la Alba Iulia, „vine la şedinţă şi la congres şi pleacă”.

PSD organizează, vineri, Congresul Național, care se va desfăşura simultan în toate judeţele, legătura dintre organizaţiile judeţene şi Bucureşti urmând a fi făcută prin intermediul unei videoconferinţe. Congresul se va reuni pentru a valida candidatura lui Victor Ponta la prezidențiale, iar pe 20 septembrie va avea loc lansarea oficială în cursa electorală.

De la ora 16.00 va începe şedinţa de partid, iar de la ora 17.00 marele congres naţional. La eveniment, premierul va fi însoţit de aproximativ 15 miniştri, după cum a precizat Ovidiu Jidveian, şeful PSD Alba Iulia.

ponta darzuPonta a ales să participe la evenimentul din Alba Iulia, la invitația organizației județene a PSD – potrivit deputatului Ioan Dîrzu – președintele PSD Alba.

Lansarea oficială a candidatului PSD la preşedinţia României va fi făcută în data de 20 septembrie, pe Naţional Arena din Bucureşti, eveniment pentru care PSD Alba încearcă să mobilizeze în jur de 600 de membri.

Congresul Partidului Social Democrat din 12 septembrie va reuni aproximativ 30.000 de participanți la nivel naţional, în sistem de videoconferință. Participanții la Video-Congres îl vor valida pe Victor Ponta drept candidat al partidului pentru prezidențiale.

UPDATE: Într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Guvernului este prezentat progranul primului ministru Victor Ponta din data de 12 septembrie. Astfel, înainte de întâlnirea de la Alba Iulia, Victor Ponta va merge la Cluj, pe Autostrada Transilvania, unde va verifica stadiul lucrărilor . În jurul orei 15, oo primul ministru se va afla la  Sibiu, unde va participa la predarea microbuzelor școlare repartizate județului Sibiu și la semnarea unor contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional. Cu siguranță, din cauza timpului scurt până la începerea Congresului PSD, Victor Ponta va veni la Alba Iulia cu elicopterul. Congresul PSD este programat să înceapă, simultan, în 40 de județe în jurul orei 16,00.

UPDATE2: Potrivit stiripesurse.ro lucrarile Congresului National al PSD vor incepe vineri, la ora 17.30, la eveniment fiind nvitati toti ministrii din Guvern. Congresul National va fi precedat, de la ora 16.30, de conferinte judetene in toate cele 40 de organizații județene + cele 6 organizatii de sector din Bucuresti.

Congresul va fi deschis cu un mesaj al lui Victor Ponta către organizatiile judetene. Discursul va fi transmis de la Alba Iulia, către toate organizatiile PSD, în sistem de videoconferință și va fi proiectat pe ecrane uriașe în fiecare filiala județeană.

Liderul PSD Victor Ponta va prezenta, de asemenea, un Raport al activitatii sale in fruntea partidului și la șefia Guvernului, spun surse din partid.

Congresul PSD va dura aproximativ o ora. La final, se va vota Rezoluția privind candidatul PSD la prezidentiale. În acest moment, candidatul PSD ales iîntr-un Congres este Crin Antonescu.

În premieră în România, un candidat PSD va fi votat de un număr de circa 30.000 de membri de partid. Rezultatul votului va fi transmis în direct, pe același sistem ca la Eurovision.

baner psd3 banner psd stalp 2 macara electrica psd mercur1 mercur2 mercur3 mercur4 mercur5 mercur6 mercur7

 Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. bono

  vineri, 12.09.2014 at 00:13

  CEAUSESCU VINE IN TERITORIU! NIMIC NOU SUB SOARE – ALT PARTID, ACELEASI PRACTICI.
  PUIE MONTA!

 2. sebesanul

  vineri, 12.09.2014 at 22:29

  Frate, ce scad procentele lui ionescu… dupa nici o saptamana a cazut cu 20%! Se mai dau ai lui in stamba de 2 ori si nu mai merge cu semnaturile la BEC. Oricum tot activul PDL se pare ca a primit ordin de zii pe unitate sa voteze cu Udrea si poate isi dau seama cei de la PNL ca mai bine il sustin pe Tariceanu sau pe ghise ca mai au oamenii o sansa sa vada o sageata in turu 2.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Absolvirea a zece clase NU este obligatorie de la 1 ianuarie 2022, pentru cei care vor să obțină permisul de conducere

Publicat

Absolvirea a zece clase NU este obligatorie de la 1 ianuarie 2022, pentru cei care vor să obțină permisul de conducere. 

Știrea, veche de peste un an și jumătate, a fost reluată în mai multe ziare centrale cu mențiunea că autoritățile încearcă astfel evitarea analfabetismului printre șoferi.

”Urmare a informațiilor apărute în mediul online cu privire la introducerea învățământului minim obligatoriu de 10 clase pentru obținerea permisului de conducere, vă comunicăm faptul că, în prezent, la nivelul D.R.P.C.I.V. nu există niciun astfel de proiect de modificare a legislației în vigoare” au răspuns autoritățile încă de anul trecut, din august.

Informația a fost publicată chiar pe siteul oficial al instituției, AICI.

Pe siteul MAI exist în dezbatere un proiect de modificare a Codului Rutier, însă obligația absolvirii a 10 clase nu apare printre modificările propuse.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

DOCUMENTE Schimbări majore la Codul Rutier. Șicanarea și intimidarea în trafic, interzise. Reguli pentru depășirea pe autostradă

Publicat

Șoferii sunt vizați de o serie de modificări importante ale Codului Rutier. Un document se află în dezbatere publică pe siteul Ministerului Afacerilor Interne. 

Punctul de amendă va crește, comportamentul agresiv va fi sancționat, dar sunt multe alte modificări, pe care ministerul le are în vedere.

De asemenea, administratorii drumurilor publice care nu marchează și semnalizează corespunzător tronsoanele de drum vor fi sancționați.

Participanții la dezbaterea de la minister au mai cerut introducerea unor sancțiuni pentru folosirea abuzivă a luminilor de avarie și o serie de reguli pentru conducerea pe autostradă, printre carea introducerea unei distanțe minime de 200 de metri, care să fie respectată de conducătorii auto în cazul revenirii pe prima bandă după efectuarea unei depășiri pe autostradă, deși polițiștii recunosc că ar fi greu de constatat și măsurat această distanță.

Vezi și Modificări în Codul Rutier: Amenzi pentru șoferii care își împrumută mașinile altor persoane. În ce condiții se aplică sancțiuni

De asemenea, șoferii agresivi în trafic vor fi sancționați. Spre exemplu, va fi interzisă coborârea din mașină a unui șofer pentru a-l intimida pe un alt șofer, propunerea într-un asemenea caz fiind de suspedare a permisului pentru 4 luni.

Prevederile propuse pentru a fi introduse îl lege:

Se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice.

(2) Prin comportament agresiv se înțelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

 • deplasarea succesivă de pe o bandă de circulație pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depășirii unui șir de vehicule care circulă în același sens;
 • întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;
 • pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roților motoare;
 • circulația cu vehiculul la o distanță foarte redusă față de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât și în lateral, de natură a intimida conducătorul acestuia;
 • folosirea repetată a semnalelor sonore și/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în fața sa să elibereze banda de circulație;
 • conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu drumul numai una dintre roți;
 • mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalți participanți la circulație care circulă în spatele acestuia;
  realizarea intenționată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;
 • conducerea intenționată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public.”

Documentul care prevede modificările propuse de Ministerul Afacerilor Interne, poate fi vizualizat AICI.

Minuta dezbaterii, care cuprinde noi măsuri propuse de polițiști, poate fi vizualizată AICI.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

„AVERTISMENT” în loc de „Amendă” pentru un șofer cu ITP expirat și fără acte: Polițiștii din Alba se alătură protestului Europol

Publicat

Protestele începute de sindicaliștii din Europol (sindicat al poliției din România) au ajuns și în județul Alba. Este vorba despre o formă de protest, în care polițiștii sunt îndemnați să dea avertismente în loc de amenzi. Mai exact, polițiștii protestează în speranța că noul guvern va decide să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie, 2022.

Pe pagina de Facebook a sindicatului Europol a fost postat un avertisment dat de polițiștii din Alba, unui șofer care a fost depistat în trafic.

Dacă nu ar fi fost protestul, șoferul ar fi avut parte de o sancțiune mult mai aspră.

Avertismentul a fost dat în data de 6 decembrie, unui șofer care a fost prins în trafic cu ITP-ul expirat, dar și în timp ce conducea fără a avea asupra sa cartea de identitate sau permisul de conducere.

Atunci când un șofer circulă cu ITP expirat, acesta riscă o amendă între 1.305 și 2.900 de lei. Mai mult, îi va fi reținut și certificatul de înmatriculare al mașinii (talonul) și confiscate plăcuțele.

Totodată, în situația în care expiră ITP-ul, înmatricularea este suspendată automat. Așadar, dacă un conducător auto circulă cu ITP-ul expirat riscă și o amendă pentru condusul în timpul suspendării înmatriculării, valoarea total amenzii putând ajunge la 5.800 de lei.

Polițiștii din țară au ales acest mod de protest deoarece nu se aplică noua lege a salarizării.

CITEȘTE ȘI: Avertisment în loc de amendă. Polițiștii continuă forma de protest pentru că nu se aplică noua lege a salarizării. Exemple

De ce protestează polițiștii prin ”Avertisment” în locul amenzilor

”Este primul semnal că ne putem face auziți și că putem determina guvernanții să aplice Legea salarizării 153/2017 de la 01 ianuarie 2022”, arată liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica.

La momentul inițierii calendarului de proteste, reprezentanții Sindicatului Europol atrăgeau atenția că polițiștilor nu le-au mai fost majorate de 14 ani salariile, iar pensiile nu le-au fost indexate nici măcar cu inflația.

”NU mai acceptăm să îndeplinim sarcini pe care nu le avem în fişa postului. NU mai suntem dispuşi să rămânem fraierii sistemului bugetar, în timp ce pentru alte categorii bugetare, Legea salarizării deja se aplică în integralitate”, precizau aceștia, într-un comunicat.

După 1 decembrie, au fost postate și primele exemple în care polițiști aplică avertismente în loc de amenzi. Acestea sunt din Mureș, Cluj Vâlcea, Călărași, Giurgiu, dar acum au ajuns și în județul Alba.

sursă imagine: Facebook (Sindicatul Europol)

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

 

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Raed Arafat a anunțat relaxări de sărbători: Liber la petreceri de Crăciun și Revelion. Unde nu se mai poartă mască

Publicat

Liber la petreceri pe stradă, liber la petreceri de Crăciun și Revelion și fără mască în restaurante (pentru cei vaccinați, testați negativ, sau trecuți prin boală) – a anunțat secretarul de stat Raed Arafat, cu privire la modificare restricțiilor de sărbători. Însă, la restaurante trebuie ca patronii să folosească doar 50% din spațiul disponibil. 

Cele mai importate modificări ale restricțiilor, anunțate de Raed Arafat

eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor în cursul nopții.

crește intervalul orar de la 21 la 22 pentru agenții economici

se elimină purtarea măștii în spațiile deschise. Rămâne valabilă în stațiile de autobuz, piețe târguri, unde se formează cozi. Portul măștii rămâne obligatoriu în spații închise, inclusiv în transportul în comun

în mall vor putea intra persoanele și pe bază de test.

la magazinele mai mici de 200 mp nu mai e necesar certificatul verde. Poate fi permis accesul pentru un număr de persoane astfel încât fiecare să aibă un spațiu de 4 mp.
cinema, teatre, activități sportive – permis publicul până la 50% din capacitate cu vaccin, test sau trecut prin boală

de Crăciun și în noaptea de Revelion restaurantele pot rămâne deschise la 50% din capacitate doar pentru vaccinați, trecuți prin boală sau care au test.

Eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;

– Eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;

– Permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– Permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;

– Permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Măsurile propuse de Comitetul Național pentru Situații de Urgență trebuie aprobate prin hotărâre de guvern.

Comunicatul CNSU:

Comitetul Național pentru Situații de Urgenă a adoptat în ședința de astăzi, 7 decembrie 2021, Hotărârea numărul 112 prin care se propune prelungirea stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu menținerea măsurilor în vigoare, la care se adaugă următoarele excepții:

– eliminarea interdicțiilor de circulație a persoanelor;
– creșterea intervalului orar în care este permisă desfășurarea activităților cu publicul pentru toți operatorii economici, inclusiv pentru competițiile sportive și activitățile cultural artistice între 05,00 -22,00;
– eliminarea obligativității purtării măștii de protecție pentru toate spațiile publice deschise neaglomerate;
– eliminarea restricțiilor referitoare la programul operatorilor economici de tipul restaurantelor și cafenelelor în perioadele 24.12.2021-25.12.2021 și 31.12.2021 – 01.01.2022;
– permiterea accesului în cadrul operatorilor care comercializează produse nealimentare, centrelor și parcurilor comerciale, și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
– permiterea cazării în structurile de primire turistice și pentru persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid;
– permiterea accesului tuturor persoanelor în cadrul spațiilor de comercializare a produselor nealimentare, cu suprafața mai mică sau egală de 200 mp, cu asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate